söndag, april 21, 2019

Påsk på fjället

Här sitter dom, systrarna, på fjället där vi firat påsk sedan deras barndom. Numera äger makens lillebror stugan och vi brukar hälsa på den en dag vid påsk.

Jag tänker på vad barndomen sätter sina spår, vissa saker vill man återuppleva igen och igen. Som det här med påsken, så viktigt för alla våra tre barn att få söka sig tillbaka till fjällsluttningen med korvgrillning och kanske en skidtur. Att sen gå tillbaka till stugan för att avsluta dagen med pulkaåkning utanför stugans backar, precis som de gjorde när de var små.

Som förälder känns det så härligt att vi kunde erbjuda dem detta när de var små, att det finns en glädje i att återuppleva det. Jag kan minnas att det var ganska kämpigt att packa bilen med packning, mat, barn och hund och dra upp till en liten stuga. Ändå så mycket glädje när vi väl och vackert var där. Minns att vi bodde fyra vuxna, fem barn och en hund i den lilla stugan och det funkade hur bra som helst.

I år hade vi bara påskafton att "spela på" och det kunde inte bli bättre, strålande sol hela dagen. Vi njöt av dagen allihop.

Idag regnar det. Vår äldsta med sambo har återvänt till Stockholm, nu väntar middag med de övriga barnen och svärdottern. Tänk så mycket det betyder för mig att ha familjen samlad. Det är nog det som glädjer mig mest av allt.

God fortsättning på påsken!

Inga kommentarer: