lördag, november 03, 2012

Allhelgonamarknad vid Rödöns kyrka


Idag gick den årliga Allhelgonamarknaden av stapeln vid kyrkstallarna på Rödön. Efter gårdagens ihållande regn sprack det upp i morse och det blev dag med sol och plusgrader. Kändes fint eftersom vi stod där under fyra timmar. Mitt knäckebröd och mina kort försvann efter tre timmar. Ett helt tomt försäljningsbord har jag nog aldrig varit med om förr. Så roligt! Pengarna går oavkortat till en planerad resa till Skottland under våren. Härligt att träffa en massa positiva människor, mellan tolv och ett var det knökfullt på platsen. Gamla bekanta som jag hann växla några ord med. Nya människor som jag bytte några ord med. En man trodde att min svärfar (som stod bredvid) var min man. Ähum.

Och över hela marknadsplatsen spred sig kolbulledoften. Ingen marknad i Jämtland utan kolbullar, jag hoppar dock över den anrättningen.

En fin dag blev det. Nu dröjer det ett år till nästa.

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Synd att vi inte bor närmare .., det hade varit sååå roligt att få komma och titta på allt detta!

Vonkis sa...

Vad kul att allt blev sålt och vad kul med en resa till Skottland.

Evas blogg sa...

Elisabet: Ja det hade varit kul. Då hade vi kunnat gå in i sockenstugan och köpt några av alla hembakade kakor, druckit kaffe och pratat en stund. Det är en liten och fin marknad, inget "krafs". Och hög stämning.

Vonkis: Ja det kändes så bra. Ja vi planerar i alla fall en resa till dottern som är strax utanför Edinburgh under ett år.

Hajan sa...

Det verkar varit en fin dag, så
roligt för din svärfar att bli tegen för din make. Du kanske inte
tyckte det var lika roligt.
trevligt att Ni skall spara till Scottland, ett jättefint och vänligt land för turister.

kram