fredag, maj 26, 2017

Kyliga maj.

En av de få soliga dagarna i maj. Vi åkte ner till sjön där det var stilla och vackert. Vattnet var isande kallt.

Maj månad har varit kall och tråkig, endast några dagar med sol. Jag vet att jag bor på fel plats om jag vill ha sommar redan i maj, ändå blir jag påverkad av kylan.

"Men titta inte på alla bilder då", säger maken när jag kommenterar bilder på fb och Instagram.  Bilder som visar sandstränder, bad, bara fötter, fikastunder i gröngräset. Jag skulle behöva stänga ner dessa flöden om jag inte skulle kunna se bilderna, det vimlar av dem. Över hela Sverige känns det som, fast det är inte sant, Norrlands inland bjuder inte på sommarbilder.  

Jag sitter i stugan och eldar, har ingen lust till trädgårdsarbete, inte än. Jag inväntar varma dagar. Undrar hur länge jag måste vänta?

3 kommentarer:

Karin Härjegård sa...

Ja, det har varit en kall maj, och jag längtar också efter värme och grönska. En hel del hände förra veckan, grön gräsmatta med gullvivor på, men jag längtar efter värme och sol! Jag påverkas också av bilderna från södra delar av landet och tänker emellanåt: Hur hamnade vi här? Men å andra sidan är det ju så mycket som är gott och positivt med att bo här.

Hajan sa...

Så vackra bilder och foton Du har. Men Ewa är detta samma hund som
Du haft förr.
Jag hade för mig att Du hade en Spaniel .
Det spelar ju ingen roll, den är väldigt vacker i alla fall.
Trevlig helg önskar jag nu.

Evas blogg sa...

Karin: Ja visst längtar man efter värmen nu. Men som maken sa igår: vi har inga huggormar här, få fästingar och ännu inget vattningsförbud. Om man ser det så är det mkt positivt. Nej jag vill inte flytta, trivs så bra här, jag förutom den korta sommaren då.

Hajan: Tack ska du ha! Ja det är samma hund, en jaktspringerspaniel. Tack detsamma.