fredag, juni 02, 2017

Vi är inne i juni redan

Maj månad är slut, den kallaste på många år. Jag har nu bott här ute i skogsbrynet över två veckor och har frusit mesta varje dag. Vad gör jag hela dagarna?, finns det en del som undrar. Ja vad gör jag? Hämtar ved, eldar i kaminen, ligger en stund på värmedynan, går en sväng i skogen med Otis. Läser en hel del och målar. Det går ingen som helst nöd på mig, jag har det lugnt och skönt. Det enda jobbiga är att värken tilltar när jag fryser, just därför är det lager på lager med kläder som gäller.

Visst kan jag längta efter vår varma lägenhet stundvis, nu har vi ju lånat ut den under sommaren plus vattenskadan i köket, så jag håller mig här ute. Någon gång ska väl värmen komma även till oss?!


Det är ljuvligt att kunna gå rätt ut i skogen bakom stugan, låta Otis springa lös och veta att vi är ensamma där. En befrielse värd mycket.

Även fast vi bor nästan vid vägs ände så träffar jag många människor. Grannar fram på byn som promenerar förbi och stannar till för att prata en stund. En av Otis bästa kompisar går ofta förbi med sin matte och då blir det en stunds lek för dem och prat för oss mattar. Nu har vi ju även åretruntgrannar på ängen framför oss. Svåger och svägerska som byggt ett nytt hus där under vintern. Så roligt att inte vara helt ensam, så kul att kunna dela på vissa saker (typ traktorn). Att ta ett glas vin tillsammans på fredagskvällen eller spela ett parti kubb. Även om vi inte ses vissa dagar så känns det fint att veta att de finns där, härligt att se det lysa ute på ängen när kvällarna blir mörka om någon månad.

Men nu skiner solen och jag ska passa på att få ett D-vitaminintag. Helgen ska
f ö bjuda på regn och ca 9 grader så det gäller att lapa in solstrålarna när de behagar visa sig.

Önskar er en fin pingsthelg!

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Är det pingst i helgen? Eller nästa helg, kanske? Ja, jag har tappat räkningen alldeles. Nästa lördag ska vi iaf på bröllop.

Det låter härligt alltsammans och jag förstår känslan av tända ljus i närheten. Vi fick ju nya grannar i fjolvåras; en familj som bor i Sthlm i vardagslag och bara har varit här två längre omgångar, alltså när det är lov för deras flickor.
Å, så roligt det är att höra nån som pratar bakom planet .,. eller se hur någon sitter vid tända ljus i vardagsrummet.

Dom flesta av våra grannar är äldre - i åttioårsåldern och uppåt -. Igår dog grannen tvärs över gatan, efter en tids sjukdom.

Evas blogg sa...

Elisabet: ja det är pingstafton i morgon. Förr var det en "stor" högtid, numera tror jag att många inte ens tänker på att den finns. Vi firar den då inte. Ja visst känns det tryggt på nåt vis med människor i närheten. Vi har fått många nya grannar efter vår väg och det är enbart barnfamiljer (ja förutom svåger o svägerskan). Nu är vi de äldsta här.

Hajan sa...

Så trevligt att få kära vänner så närs, det värmer faktiskt,
så vackert Ditt nya foto är, vilka fina vyer du plockat fram.
Hos mig är det bara 8+ grader och regn. Men det behövs massor med sådant väder.
Jag klagar inte är mest inne, och tycker det är skönt.
Älskar min balkong. fick ett nytt förslag till blommor som trivs där, på tv 4 i morse föreslog viktoria SVARTÖGA . Googla på det och det verkar okej trevlig pingst

Evas blogg sa...

Tack! Men har ni så kallt`? Idag har vi plus arton, så skönt. Vad trevligt med lite nya blomförslag! Hoppas det blir fint på din balkong. Tack detsamma önskar jag dig.

Karin Härjegård sa...

Tack detsamma, Eva!