måndag, juni 07, 2010

Sommarförväntningar

Det ligger en förväntan i luften. Något är på gång, något som vi väntat på så länge. Sommar och lediga dagar. Sol och värme.

Juni bjuder på kyla och regn. Grillkolen ligger och väntar, så även myggäggen (tack och lov), blomningen kommer inte riktigt igång. Vi huttrar, som vi för det mesta gör denna tid på året. Vi huttrar och klagar över den bistra försommaren, den som vi längtat efter. Denna korta tid på året då natt och dag är lika långa.

Kanske kommer den nästa vecka, värmen.

Snart så är den här, sommaren. Denna korta tid, då vi nordbor tinar fram ur våra skrymslen. Fyllda av förväntan kommer vi att möta sommarens alla fester, högtider, badstunder, grillkvällar och resor. Eller kanske möter vi den i ensamhet och utsatthet. Kanske den inte alls blir så som vi tänkt och förväntat oss.

Mina förväntningar inför sommaren ser ut ungefär så här:

Att få vara här vid skogsbrynet och påta i min älskade trädgård. Umgås med barn och vänner. Hålla utställning på en del av mina tavlor. Åka till Göteborg och hälsa på vår äldsta. Åka till Island för att hälsa på vår yngsta, som sedan följer med till Jämtland några dagar. Ljumma, ljusa kvällar och frukostar på altanen. Surströmmingsmiddagar med goda vänner.

Hur ser dina förväntningar ut?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Just den där väntan i luften kan vara rätt skön, man vet ju att allt kommer, inom sinom tid.

Jag väntar bara på 45-gradig värme och kommer att vilja bo i ett kylskåp. :-)

S o F sa...

Inga förväntningar bor i mig, men jag vet att allt blir precis som det ska va´.

Varma midnattshälsningar!

Evas värld sa...

Det pirrar i mig av förväntningar varje sommar, åh vad jag är en sommarmänniska som älskar sol och värme.Jag tycker din sommar låter väldigt härlig Eva! Önskar dig massor av sol över dina öar!

Evas blogg sa...

Carina: Ja den brukar ju göra det, i alla fall under några veckor. Men du, 45 grader låter väldigt, väldigt varmt!!

SoF: Låter behagligt det också.

Eva: Samma här, och frihetskänslan i att bo vid skogsbrynet. Inte längre "instängd" i lägenheten. Tack detsamma önskar jag dig!!

Jämtlandstösen sa...

Just nu känns det som att jag längtar oerhört efter den goda värmen och solen:-) Annars hoppas jag på en sommar med mycket bad med dottern, mysiga sommarkvällar och läsning i kvällsljuset. Det är så skönt att sitta och läsa inpå natten och det är helt ljust. Blir din tavelutställning här i staden någonstans?

Evas blogg sa...

Jämtlandstösen: Ja visst är sommarljuset underbart! Nätterna är magiska. Den blir på Frösövallen, med start den 3/7.