fredag, februari 12, 2010

Visst är det skönt att vara ensam ibland men tänk vad jag tycker det är skönt att höra röster i det andra rummet. Vår yngsta är hemma några dagar, helt plötsligt fylls rummen av liv och rörelse. Maken är ledig idag och vi har uträttat ärenden och bjudit mamma på förmiddagskaffe på ett av stans caféer. Solen strålar, det är åter kallt. Men det finns liv. Jag älskar att ha människor omkring mig. Jag tror det är så vi är funtade vi människor. Inte jämt, men ofta. Att dela vardag och liv med varandra ger inspiration.

Jag njuter av dagen, idag. Hur ser din dag ut?

5 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag har blivit allt mindre social... i alla fall uppskattar jag ensamhet och tystnad mer för varje år som går. Jag tycker jättemycket om trevlig och otvungen samvaro - men skillnaden är stor mot förr när jag gärna ville umgås på mina lediga dagar och på helger.

I dag kunde jag gå hem lite tidigare eftersom min ena skola hade friluftsdag. Underbart att få vara ensam och tyst hemma. Jag har ingen musik på, bara tystnaden är påslagen. Kanske uppskattar jag det mer för att jag har en familj - påtvingad ensamhet är säkert jättesvår.

S o F sa...

Jag har mycket ensamtid...kanske för mycket...

Men idag har jag varit mer social och ätit lunch med en kär vän och det var mycket trevligt - och gott.
Hon är en av få människor som jag klarar av att träffa utan att vara helt slut efteråt.

Strax blir det kaffe med maken som slutat tidigare idag. Mysigt!

Ser att du fått till din nya header nu med tre bilder. Bra jobbat Eva!

Som du ser så ligger högerkanten på sista bilden liiite utanför den förmarkerade rutan som finns där under. Antingen kan du förminska bilderna liiiite till eller så kan du ta bort den underliggande ramen helt, om du skulle vilja.

Eller så bryr man sig inte alls... (det beror på vilken grad av petighet man har i sig). ;)

Trevlig Helg!

Evas blogg sa...

Bloggblad: Ja ensamhet är riktigt skönt, det tycker jag också. Jag har ju coskå en familj, fast nu är det mest maken och jag. Men jag är hemma alldeles för mycket i min ensamhet och då blir den nästan kvävande stundvis.
Och jag tycker det är så roligt när barnen hälsar på. Lycka för mig. Men jag förstår dig, du har ju ganska mkt folk omkring dig under vardagarna och då är ensamhet skönt.

SoF: Vi är kanske i lite liknande situation du och jag. Men visst är det fint att trätta människor ibland. Ja min header fixade jag via ett fotored.program. Lade bara in den bild jag gjort där.

Elisabet sa...

Det beror nog på omständigheterna.

När jag har arbetat från sju till fem och suttit kassan mest hela tiden och haft kunder nonstop .., då vill jag ABSOLUT ha lugn och ro.

Jag vill ligga på soffan och ta det lugnt och helst ingen musik, ingen radio .,. bara tända ljus.

Men .., när jag har varit sjukskriven i tre månader och gått här hemma mest hela tiden, då blir det förstås annorlunda.

Då blir jag överlycklig över spontanbesök!

Kontentan är dock ungefär som Bloggblad. Jag trivs oerhört bra med ensamhet, men tycker om att höra männsiskor i andra rum .., och att ha gäster som i stort sett sköter sig själva och det gör mina gäster och då menar jag inte med mat och sånt .., utan att vi kan sitta tysta intill varandra också.

Evas blogg sa...

Elisabet: Ja visst är det skönt att bara koppla ifrån alla ljud när man haft mycket omkring sig. Och att ibland få höra människor i rummet intill. Jag är ju också lite less just nu och njuter i fulla drag över att det är aktivitet här hemma dessa dagar.