fredag, februari 12, 2010

Östersund är onekligen en vinterstad. Det är nu den börjar visa sig på sin allra bästa "vintersida". Isen är plogad i långa härliga leder för skridskoåkare och flanörer. På sidan om är skidspår dragna. Jag tycker det är en speciell känsla att gå där på isen en solig dag. När man går bort från staden ser man fjällen breda ut sina vida vidder. När man sedan vänder välkomnas man åter, av den sluttande staden. Det är som att ha allt på en och samma gång.

Idag var många ute på isen. En del skidade. Andra åkte skridskor, vissa med barnvagnen framför sig. Några satt vid strandkanten och åt sin matsäck. En del promenerade med sina hundar.

Det var en fin dag för utomhusliv i vår stad.

7 kommentarer:

S o F sa...

Konstigt - jag har fortfarande inte tröttnat på vackra vinterbilder (fast jag inte är någon vinterälskare precis). Ser fantastiskt ut!

Ha det!

gunnar i vaplan sa...

omen visst är det vackert - men det var väldigt kallt.

Evas blogg sa...

SoF: Ja det är fint, eller var. Jag tycker också om vinterbilder, det är ett sånt härligt ljus i dem.

Gunnar: Ja det bet lite i kinderna där ute på isen, men ack så fint det var. Jag bara gick där och log.

Anonym sa...

Så fint med blå himmel och den vita, kalla snön!

Evas blogg sa...

Carina: Ja visst är färgerna vackra! Jag tycker mycket om färgerna och ljuset just nu, milda och ögonvänliga.

Annika sa...

Jag tröttnar aldrig på vinterbilder!!
Underbara.
Tänk om ni kunde få vinter-os ngn ggn? det var ju på gång en gång. Vad skulle du tycka om det??

Evas blogg sa...

Annika: Nej jag tröttnar inte heller på dem. Ska göra ett litet album med enbart vackra vinterbilder. Det har jag tänkt länge för jag tror det kan bli ett vackert sådant. Ja vi var påtänkta men det blev inte så. Jag är lite dubbel till OS. Kostsamma byggnader som kanske inte kommer att utnyttjas fullt ut sedan. Samtidigt så profilerar sig Ösd som vinterstad och kan dra nytta av att det blir fler byggnationer som kan dra andra evenemang. Men dyrt blir det.