söndag, december 20, 2009

Sill och lite till

Ikväll har jag lagt in apelsinsill. För mig är det viktigt att maten både smakar bra och är vacker att titta på. Därför valde jag denna apelsinsill i år. De strimlade apelsinskivorna, morotsbitarna och den vackra rödlöken ger en sprakande färg över, den annars, så tråkiga sillfärgen. Hur den sen smakar det har jag ingen aning om, det får visa sig en annan dag.

Ikväll har jag lyssnat till några av mina vänner, "The four Priests of Jamtland". De höll julkonsert i "min" kyrka. Och vilken konsert sen! Tänk att fyra personer kan fylla en hel kyrka med så vackra röster. Vilken gåva. Både för oss som fick lyssna och för dem, som bär på en sådan röstskatt.

Och min trötthet försvann. Musik ger glädje, helt klart!

5 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag ska lägga in mina vanliga två sorters sill. Men den ena, hittad hos Miss Gillette, med västerbottenost och senap, ingår vitlök... och jag vet inte om tål det. Slutade ju tåla annan lök helt plötsligt, så jag törs inte chansa. Sill med bortpetad rödlök går bra, det har jag testat.

Madicken sa...

Mannen lagt in sill här. Brukar bli bra...

mossfolk sa...

Kul att lägga in sillen själv. Och spännande med apelsinsill, det var en variant jag aldrig provat. Du får gärna återkomma med rapport sedan :)

Londongirl sa...

Apelsinsill låter spännande. Hoppas det blir gott!
Här är det maken som lägger in sillarna. Han gör två varianter. Det räcker hos oss.

Evas blogg sa...

Bloggblad: Tänk den sillen hörde jag talas om på FB igår. Lät spännande. Nej lök har jag svårt att tåla jag också. Älskar det men aj vad magen ogillar det.

Madicken: Härligt!

Mossfolk: Jag rapproterar. Kul med en ny variant tycker jag.

Londongirl: Ja vi får hoppas att den är god. Här blir det bara en sill, det räcker så gott. Vad bjuder maken på för sill?