söndag, december 20, 2009

Trött december

Decembertröttheten har slagit rot i mig. Förkylningen dämpade jag igår med ingefärste och mycket sömn. Men tröttheten, den är svår att råda bot på, hur mycket jag än sover.

Tror det blir en promenad bort till kyrkan sen. Julkonsert med "The four priests of Jamtland." Kanske det får mig piggare.

Är det fler än jag som är så där bedövande trött denna tid på året?

6 kommentarer:

S o F sa...

Jag brukar vara pigg hela hösten och förvintern fram till ungefär...nu. ;)

I år också i kombination med låg stämning pga en nyinsatt medicins biverkningar. Ingen bra tajming alls.

Men, men...imorgon kommer äldste sonen hem på en veckas besök, så jag hoppas att det gör det hela bättre.

Riktigt varma God Jul-kramar från mig till dig Eva - hoppas det är lite pigg-baciller i dem också!

Bloggblad sa...

Att det ska ta så mycket på krafterna att vara förkyld... Ingefärsavkok har jag inte prövat, men te på timjan är inte heller dumt.

Skulle nog kunna åkt ner i kväll och lyssnat på en av konserterna, men eftersom "hela stan" vet att jag sjunger i kören, vet jag att jag får så himla många frågor. Min hosta syns ju inte mellan attackerna... Och tröttheten syns inte heller - jag har alltid haft utseendet emot mig i det avseendet. Ser alltid pigg ut.

Annika sa...

Jag tror inte att du är ensam om att vara trött nu Eva. Vi är nog programmerade för att vara det. Denna tid på året ska man ta det lugnt, vila. Men det går ju inte alltid...

Evas blogg sa...

SoF: Tack snälla du för piggbacillerna! De behövdes. Ja det är en tung tid, detta mörker som omsluter varje cell av oss. Kan man bli annat än trött. Men i morgon vänder det!! Tack detsamma önskar jag dig!

Bloggblad: Jag blandar färsk ingefära, torkad timjan och citronmeliss, detta kokar jag upp med vatten och låter dra en stund. Mycket effektivt. Jobbigt också om du skulle få en hostattack mitt under konserten. Hoppas nu att du kryar på dig innan julafton. Vila rösten, ja hela dig förresten!!

Annika: Så sant! Ja det är en lugnperiod, borde vara i alla fall.

Evas värld sa...

Ditt hälsote låter gott! Och trött - jo men ändå ser vi ju dina bloggläsare hur du lägger in sill, bakar, fixar... släpp överkraven nu! Det har jag gjort i år - just precis av den anledning du beskriver, jag är för trött, saknar energi och det känns som om det är viktigare att skriva och fundera än att baka och fixa. Så jag accepterar att det är så jag är i år!

Evas blogg sa...

Eva: Ja tänk dessa inbyggda överkrav, så lätt det är att bara gå på utan att reflektera om man måste eller inte. Jag tycker ändå att jag tar det så lugnt men, men.