lördag, december 12, 2009

Jag skulle inte vilja vara drottning

När jag letar efter Herta Müllers tal på svt:s hemsida från Nobelfesten stannar jag till någon gång. Ser kameran zooma in vår drottning som sitter och blundar, kanske nickar hon till lite. Och jag tänker: Aldrig i livet att jag skulle vilja byta med henne!

Tänk att vara representativ så fort du går utanför dörren. Alltid välpressad och nysminkad, med håret lagt i de rätta lockarna. Sitta vid långa middagar och diskutera med en tråkig bordskavaljer. Aldrig kunna slinka in på ICA och köpa t ex trosskydd, för då skulle hela Sverige få reda på att du använde sådana. Aldrig kunna fly från maken när ni har bråkat, för då skulle hela Sverige veta om det. Aldrig kunna säga nej till en tillställning bara för att du hellre vill sitta hemma och se På spåret.

Tack och lov för mitt fria liv utan vare sig festklänningar eller dyra smycken.

Tack och lov för att jag kan handla vad jag vill på ICA!

14 kommentarer:

Evas värld sa...

Ja du har så rätt, tänk att vara så påpassad in i minsta rynka, blinkning eller axelryckning, det är inte avundsvärt!

Bloggblad sa...

Speciellt att inte få se allvarlig ut utan att det blir spekulationer. Själv ser jag ut som om jag vore arg som satan så fort jag inte ler - fy tusan vilka rubriker det skulle bli om jag vore drottning... så nej tack, trots att maten verkar vara god.

Annika sa...

Jag håller med till 100% Eva, jag skulle aldrig vilja byta med stackars Sylvia!

Monet sa...

Jag har länge tänkt: Drottningens mamma Alice blev ganska tidigt dement. Det där är ju genetiskt betingat. Hur blir det framöver om det blir så för Silvia också? Hur hanterar hovet det?

Jag såg också att hon satt och nickade till. Och blev riktigt bestört. Hon lär inte dricka alkohol, VAD gör att hon inte klarar sig igenom en Nobelfest som tidigare? Jag tyckte hon gick kryckigt uppför trappan efter middagen också men jag kanske bara inbillar mig?

Såg några kommentarer på andra bloggar om kungens eventuella språkkunskaper. DET tror jag inte man behöver bekymra sig som. Med tysk ´mamma och hustru, engelska och danska ingiftingar och franskt överhuvud tror jag faktiskt att hela svenska hovet behärskar språk bra. Trots Silvias knackiga svenska!

Evas blogg sa...

Eva: Nej och jag tror jag skulle bli smått paranoid av att veta att jag har så mångas ögon på mig.

Bloggblad: Hahaha, nej då får du passa dig :)Le, alltid le, om du är drottning (med god mat).

Annika: Visst verkar det vara ett slitsamt liv?

Monet: Ja det var en svår fråga. Undrar verkligen. Jag såg bara snutten där hon nickade till. Säkert jättetrött efter en lång dag och naturligtvis fanns en kamera snabbt där och filmade. Ja det borde ju vara så, men vad vet man?!

Vonkis sa...

Nog för att det finns en hel del rum att "gömma" sig i på Drottningholm när man bråkat men inte skulle jag vilja vara drottning för det.

Och precis just det där, att aldrig kunna slappna av eller få vara mänsklig är för mig det starkaste argumentet till att avskaffa monarkin.

Evas blogg sa...

Vonkis: Ja det känns så onaturligt. Jag fattar inte hur de orkar. Fast gör de det alla gånger? Den frågan kan jag ställa mig ibland.

Lillsnörpa sa...

Ja förstå hur olika vi lever egentligen :)

UllaMona sa...

Ja livet är ju olika för olika...

Evas blogg sa...

Lillsnörpa: Välkommen hit! Ja mycket olika!

Ullamona: Verkligen.

Elisabet sa...

Ja, jag tänkte samma sak .., ååå, så hemskt att aldrig kunna gå ut som man är .., osminkad och eländig.

Nej, hellre är jag kassörskan Nilsson .-)

Annika sa...

Aha, intressant det där med demensen som ngn skrev. DET kan ju verkligen vara förklaringen. Tyckte hon såg knepigare ut än ngnsin iår...
men det kan ju förklara en hel del. Precis, hur hantarar hovet en sån sak?
FÖ så skulle jag inte vilja vara kunglig alls...
USCH och fy och fy och usch!!

smulan sa...

Och.. Silvia blir stelare och stelare i ansiktet för varje år...
Ansiktslyft x flera!

Evas blogg sa...

Elisabet: Ja tänk att alltid piffa upp sig, så jobbigt!!

Annika: Ja det vore något för kungahuset att "bita i". Hoppas det inte är så för vem det än drabbar så är det en stor sorg.

Smulan: Ja visst är det väl så. Hon ser mer och mer onaturlig ut för varje år som går. Trist.