torsdag, november 19, 2009

Kärlek bland kossor och gröna hagar

Bloggvännen Eva skriver om programmet "Bonde söker fru" och jag spinner vidare på det. Det är inte ofta jag ser på TV, särskilt inte kategorien Dokusåpa. Men det finns undantag och det är "Idol", bara för att jag gillar musik och "Bonde söker fru". Det sistnämnda gillar jag för att det är "vanliga" människor det handlar om. Inga silikonade eller pumpade kroppar. Inga blonderade, välsminkade dockor som himlar med ögonen. Nej här handlar det om människor med andra ambitioner i livet än att se bra ut. Där kan ett möte ske medan man monterar en elsladd till ett elstängselaggregat.

Visst kan idén te sig märklig även här, att söka kärleken med en kamera vid sin sida. Men ändå, detta känns mer naturligt. Man är mitt i livet, bland hårt arbete och små vardagliga företeelser.

Det enda jag vänder mig emot är namnet, "Bonde söker fru". I år finns även en tjej med bland de som söker kärleken, så även ifjol, då det även fanns med en man som sökte en manlig kärlek.

Vi söker och kanske vi finner kärleken. Vi gör det på många olika sätt. Och jag ser fram emot att se om bönderna hittar sin kärlek, där bland kossor, hagar och gröna ängar.

11 kommentarer:

Annika sa...

Precis, programmet borde heta Bonde söker kärlek!

Evas värld sa...

Ja varför heter det inte Bonde söker kärlek, det är ju det som programmet handlar om. En helt annan sak funderade jag igår på när jag såg programmet: Så många av kvinnorna var tatuerade med ganska iögonfallande tatueringar. Jag har ju sett det på gymmet också, men det verkar ha blivit otroligt vanligt?

Evas blogg sa...

Annika: Ja det tycker jag också.

Eva: Exakt. Ja det tänkte jag på nu i Egypten, det var så många kvinnor och män som hade stora tatueringar. Inte bara en utan flera. Och många i min ålder.

S o F sa...

Ville bara säga: Vilken vacker naturbild i din header Eva!

Varma hälsningar!

Jämtlandstösen sa...

Bondesåpan har jag också följt en del av säsongerna och i år har det gått bra att följa den för dottern somnar strax efter åtta. Då kan man sjunka ner framför TVn:-) Det är skön avkoppling och några goda skratt brukar den ofta bjuda på. Sedan verkar det så mysigt att vara hästbonde, när man ser det sådär. I går var det fina bilder från hästbondens gård, fölen var hur söta som helst:-)

Evas blogg sa...

SoF: Tack! Vad kul att du gillar den! Den bilden tog jag för ca en månad sen. Nu är gräsmattorna gröna igen och det bara regnar :(

Jämtlandstösen: Ja visst är det avkopplande! Ja ibland kan det ju bli lite pinsamt och lite skrattretande. Ja visst var det vackra naturbilder. Jag längtade till sommaren.

Christina sa...

Ja, fram för att de byter namn på programmet . Bonde söker kärlek skulle det ju absolut heta.
Jag blev också väldigt berörd av teknikkillen som blev lyrisk över Thilde(eller vad hon heter, den dugliga unga tjejen) när hon klippte elsladdar... och glatt överraskad hur fint han uttryckte sina känslor. En riktigt fin kille som verkar uppriktigt betuttad.

Hoppas hon inte väljer han som hela tiden smörar, brrr.

Londongirl sa...

Den här serien följer jag också. Måste ju se hur det går för min granne i skärgården!!! Roger är en blyg, genomsnäll kille och det vore ju så fint om han kunde hitta sin kärlek efter alla år.
Hans pappa har vi köpt ved av och vi passerar gården varje gång vi åker ut till vår lilla ö.

Håller med Christina om Tilde...jag blev så berörd när killen och hon fixade elen i stolparna. Han verkar ju KÄR i henne. :-))

Mår du bättre nu Eva efter ditt magelände?

Evas blogg sa...

Christina: Ja visst var den scenen fin? Han verkar så genuint förälskad i henne. Han som smörrar, är det snyggot du menar?

Londongirl: Nä men är Roger din sommargranne!! Ja han verkar ju så otroligt blyg. Har bott hos mamma o pappa hela sitt liv. Mamma sköter hushållet. Jag undrar hur det ska gå om det kommer in en kvinna i hans liv. Men jag hoppas han finner den rätta. Ja visst verkar elkille kär? Tack jag mår mycket bättre. Fortfarande ingen matlust men magen har stabiliserat sig.

Christina sa...

Eva: Nja, jag vet inte vem du menar med "snyggot", vi har nog inte samma smak ;) Jag menar den äldste av dem med rätt snaggat huvud, han som håller en sådan fasad...och smörar Tilde hela tiden.

Hoppas matlusten har återvänt förresten!

Evas blogg sa...

Christina: Jo det är nog han jag menar :) Tack,nu är den snart som vanligt igen.