söndag, augusti 30, 2009

Uppbrottsdag idag. Den dag då jag packade väskor och påsar med sommarens innehåll. Sandaler, shorts, solcreme, allt i en salig blandning. Jag vandrade ut på åkern, kände att nu är det höst. Tranorna flög när jag närmade mig dem. De samlar ihop sig nu, tranorna. Flyger snart iväg. Undrar hur de "pratar ihop sig"? Säger de till varandra, idag flyger vi?

En sommar har gått. En härlig sommar. Vad jag tar med mig i minnet av denna sommar är alla härliga stunder med familj och vänner. En gåva så stor och så viktig att vårda.

Jag har flyttat in mina saker till stan men det går snabbt att packa en liten väska för övernattning. Än är inte kylan här. Än har inte vattnet frusit. Det kommer fler härliga dagar.

Och jag vill så gärna vara där ute den dagen tranorna reser. Tänk om de kunde berätta för mig när de planerat in sin avfärd.

Jag vill vinka farväl till dem och välkomna dem tillbaka nästa år.

För när vi minst anar det är det vår igen. Det är det som är så härligt att veta.


4 kommentarer:

Annika sa...

Tranor är otroligt spännande fåglar. Jag är också lite fascinerad av dem, deras läten som alltid hörs lite längre bort än där man är.
Skulle liksom du gärna se tranornas flytt över himlen!

Så nu är det snart vanliga rutiner som gäller för dig.
Summer is gone...

Kram!

Evas blogg sa...

Annika: Ja visst är det mäktiga fåglar?! Ja nu är det vardag igen, helt klart.

Jämtlandstösen sa...

Fint skrivet. Ja, nu är det höst, det känns i luften och märks på kvällarna som blir mörkare. Känner som du en glädje över att ha fått vara med nära och kära denna sommar och tagit vara på dagarna. Nu börjar allvaret, men som du säger så kan det vara många fina, varma dagar kvar ännu, även om sommaren är slut för den här gången. Dottern började dagis igen idag och mina kurser startar i morgon. Ska bli spännande. Lycka till med din hebreiska också, blir säkert givande, nu kan du ju snart förstå lite av GT på grundspråket och det är inte illa:-)

Evas blogg sa...

Jämtlandstösen: Visst är det fint att känna just det, att man tagit vara på dagarna och njutit av dem? Vill önska dig lycka till med dina studier. Och jag läser din uppsats. Intressanta tankegångar. Ja man kan ju alltid hoppas att jag ska förstå något :)!