fredag, augusti 28, 2009

I morgon är det skrivardag

Jag skall träffa några skrivarvänner för att landa i skrivandets ädla konst. Jag har några uppslag att jobba med men kan inte bestämma mig för vilket. En dikt om plågsamma gymnastiklektioner. En novell om Märta, som var rädd för ryssen. En dikt om tranor.

Ibland finns det för många uppslag inom en och då tycker jag att det kan vara svårt att hitta ett fokus. Vad är det viktigaste? Vad vill jag helst?

Någon som har något tips på hur man går till väga när uppslagen är många?

Styrkan i att ha sina skrivarvänner är att man får feedback på sina funderingar. Ikväll ska jag packa väskan med papper och pennor. Jag skriver nämligen alltid första utkastet på papper, aldrig på datorn. Men det är ett annat blogginlägg.

6 kommentarer:

Vonkis sa...

Den där novellen om ryssrädda Märta låter spännande!

Evas blogg sa...

Vonkis: Ja vi får se hur det går. Om jag kommer på någon fortsättning.

Annika sa...

Det låter underbart roligt att få sitta några stycken och utveckla sitt skrivande ihop!

Evas blogg sa...

Annika: Ja det är det verkligen. Även om vi sitter och skriver på var sitt håll så kan vi ses vissa stunder och ge varandra feedback. En otrolig tillgång.

Bloggblad sa...

Det finns en novelltävling hos LL-förlaget, såg jag i Liv i Sverige-bladet. Den går ut nån gång i vinter och har De sju dödssynderna som tema. Alltså, man får välja en... Kanske nåt för er?

Jag kan inte skriva i novellform, så jag avstår.

Evas blogg sa...

Bloggblad: Ja jag läste om den tävlingen i våras och tyckte den lät mycket intressant men sen har jag glömt den. Men nu, nu är det alldeles för mycket annat som snurrar i huvudet. Skulle ha skrivit under sommaren. Jag har också svårt att skriva i novellform, det vill sig inte riktigt.