måndag, augusti 31, 2009

Mer FB mindre blogg?

Är det fler än jag som tycker att det är mer drag på Facebook än vad det är i bloggvärlden just nu?

Kan det vara så att många har ledsnat på bloggandet och den tid det tar?

Bara undrar. Känner mig lite ringrostig själv men har skyllt det på sommaren. Får se om det ändras nu när höstkvällarna är mörka och man mest sitter inne.

För inte kan det väl vara så att vi helt plötsligt inte har något att berätta för varandra?

11 kommentarer:

Evas värld sa...

För mig är det två olika saker. FB är kontakt med familj och vänner, lite snabb info, bilder, saker som händer. Men bloggen är min plats för funderingar och eftertanke och ett djupare tankeutbyte.

Evas blogg sa...

Eva: Ja så är det för mig också men jag undrar om många väljer fb just p g a det snabba infoflödet. Man har kanske inte längre tid och lust att skriva med eftertanke. Fast jag har legat väldigt lågt med bloggen under sommaren, mest lagt in bilder. Inga större reflektioner. Märker att besöksstatistiken har minskat otroligt. Tänkte att det kanske är en förändring på gång, nu när fler och fler hittar fb.

Vonkis sa...

Är inne på samma linje som Eva(s värld). Bloggandet står för mer utbyte, gemenskap roligheter o.s.v än fb som istället ger snabb info. om släkt och vänner och alla andra som jag känner (var det Afzelius som sjöng så?).

Cecilia N sa...

"Alla andra som jag känner" var det inte Pippi Långstrump som sjöng så? Huruvida Afzelius dessutom klämt in släkt och vänner känner jag inte till.

Jag vägrar FB. Så vad som händer där har jag ingen aning om. Men jag läser hemskt gärna bloggar. Och jag använder den här som "portal" ut mot andra bloggar i din blogglista, så jag håller nog din statistik uppe.

em sa...

Vi läser tydligen inte samma bloggar - jag har fullt sjå att hinna läsa favoritbloggarna och lämna kommentarer åtminstone på en del.
Facebook vet jag inget om och har inga intentioner att ta' reda på hur det står till där.
Men jag tycker att det är naturligt att bloggandet går i vågor - det gör ju livet också. En del vänner träffar man stup i kvarten en period, se'n går det en halv evighet innan man ses igen, liksom lugna och mer hektiska perioder varvas.
Margaretha

Elisabet sa...

Jag skulle gärna vilja hoppa av FB, men vet inte riktigt hur man gör.

För mig blir det hattigt .., ett evigt sjåande med tester hit och dit och kolla vem man är lik och allt sånt.

Men bra att kolla in vad barnen har för sig ..-)

Förstås.

Evas blogg sa...

Vonkis: Håller med. Kanske det är så att det är jag som är mer på när det gäller fb just nu :)
Min hjärna orkar inte riktigt med annat än snabb info.

Cecilia: Nej jag vet inte heller om det var A. som sjöng detta :) Så du är ingen fb-idkare? Jag gillar det forumet. Kul att du håller min statistik uppe :)

em: Eller så är det jag som inte läser så många andra just nu. Och du har så rätt i att bloggandet går i vågr. Tror att jag inte är på någon vågtopp just nu.

Elisabet: Jag gör sällan någon test, men tycker det är kul att hålla mig själv uppdaterad och uppdatera mig på vad vännerna har för sig.Och varför jag testade fb var mkt p g a att kunna hålla kontakten med barnen på ett enkelt sätt.

eva sa...

Jag håller med Evas värld.
Det är skillnad på användningsområde. Och jag tror att båda fyller sitt syfte. Facebook är bra, tycker jag, om man vill hålla kontakter med barn och andra som man inte ringer till stup i kvarten. Man väljer ju användningsområde även i fb. Men det ska vara innehåll i bloggen också, tycker jag, därför skriver jag bara då jag är inspirerad. Det gäller ju min blogg och mitt skrivande, då.
Jag tror att det är olika perioder också, höstmörkret kan nog innebära en svängning i bloggskriv- och läsning.
Hejohå! Kram!

Annika sa...

FB är kul! Men det kan aldrig, aldrig ersätta en blogg.
Det som är roligt med FB är att kolla in folks bilder och info, resten är väl sådär...
Tester och sånt är det ju bara att strunta i, dem behöver man inte göra. Man kan tom blockera dem.
På FB kan man aldrig skriva speciellt långt, det är mer en mening, eller två...
Snabbkoll, helt enkelt. Bloggar är mkt roligare, där får man utbyte, och det är där jag verkligen har träffat vänner. Nya vänner...
So keep on bloggging...

Bloggblad sa...

Jag är inte så förtjust i FB, tycker ibland det känns larvigt att bara snabbt säga vad jag gör. Vem bryr sig, tänker jag. Och ibland tänker jag så när jag läser vad andra skriver... "jag äter frukost" - jaha. Gör jag med ibland. Varje dag t.o.m.

Och så är jag jätteförvånad att några av mina vänner, som jag känner som hårt arbetande seriösa människor, sitter och kör varenda test... varje dag har de gjort en ny test. och jag bryr mig faktiskt inte ett dugg om de är en Volvo eller Saab eller en Alien eller vilken veckodag de är.

Men visst går det upp och ner med bloggaktiviteterna. Jag har bara hälften av det antal läsare jag hade för nåt år sen. Och inte orkar jag läsa alla jag följde förr... jag läser dem som skriver hos mig numera.

En del verkar helt ha slutat läsa och kommentera hos andra, och då tycker jag att vitsen försvinner...

Evas blogg sa...

Eva: Håller med dig om att fb är bra när man vill hålla kontakten, på ett snabbt sätt. Sen tycker jag det är bra med en del länkar som läggs ut, som jag inte skulle hitta till annars. Ja jag vill helst också ha innehåll i min blogg, något som det inte varit så mkt bevänt med den senaste tiden. Men det kanske blir, nu i höstmörkret.

Annika: Ja jag tycker också att fb är kul, med bl a bilder och länkar. Men visst är det skillnad på bloggskrivandet. Mer tankar och känslor. Och nya vänner som du säger.

Bloggblad: Det beror på vad man skriver. Jag tycker det är kul att se vad mina vänner och barn har för sig, jag ringer inte så mkt. Så finns det många som lägger ut bra länkar till artiklar o dyl.Tester har jag ledsnat på. Det var lite kul i början. Men inget är av läsvärde. Ja bloggandet har minskat, både vad det gäller eget skrivande och läsande av andras bloggar. Var sak har sin tid.