onsdag, september 02, 2009

När det inte går som man har tänkt

Har suttit och mixtrat med datorn hela kvällen, får inte till de hebreiska bokstäverna. De "fastnar" inte i mitt program, trots att jag har laddat hem typsnitt. Sonen har försökt att hjälpa mig men även han gick bet.

Sånt här gör mig stressad, jag mår fysiskt dåligt. Har varken tid eller lust att sitta i timmar för att sedan "gå bet". Det finns så mycket annat som borde göras.

Min akvarell får vänta till en annan dag.

Synd.

8 kommentarer:

Madicken sa...

Men så irriterande - men nog finns det nån som vet hur man gör?

Sara sa...

Åh, trist att Erik heller inte kunde hjälpa dej! Jag satt en stund men blev inget smartare, tyvärr :/

Evas blogg sa...

Madicken: Sonen borde kunna det här men det kan vara så att min dator har ett alltför gammalt program, eller? Jag ska kolla med min bärbara, som fortfarande står ute i stugan. Hoppas på den för nu vill jag komma igång. Skriver för hand just nu, det går det också men uppgifterna ska skickas in via nätet.

Sara: Nej det var jättekonstigt alltihop. Tack snälla för hjälpen!

Evas värld sa...

Vilken utmaning! Du kommer att klara det. Vilket tålamod man får ha med datorerna, jag otekniska människa kämpar. Men varje litet framsteg är ju en härlig seger över min egen kanske fördomsfulla inställning till mig själv som just så oteknisk!

smulan sa...

Tålamod måste man verkligen ha när det gäller det tekniska... Suck!

Igår natt och idag har jag suttit med min mans och min egen nya GPS-apparater (hund-GPS och bil-GPS) för att programmera in kartor och andra inställningar via min dator.

Jag har frustrerats, ringt ett otal samtal till supportrars och blottats med de olika programmen...

Så nu är jag less, ska dricka ett glas vin och glömma alla sorger och bedrövelser...

Jisses, så lätt allting var innan datorer fanns...

Evas blogg sa...

Eva: Ja visst är det tålamodskrävande! Och tar en sån tid. Tror inte jag får till det på den här gamla datorn med sitt gamla program. Ska testa med min bärbara, som fortfarande står i stugan. Ja visst är det härligt när man lyckas? Precis, ens fördomar försvinner, i alla fall lite.

Smulan: Ja det är tidskrävande. Låter som du har gjort ett jättejobb! Ja där sa du nåt, tänk så mycket tid man hade till annat innan datorn fanns. Fast då fyllde man upp tiden med annat som man säkert tyckte var tidskrävande då. Ex så pratade jag mkt mer i telefonen förr, nu mailar jag ofta när det handlar om att meddela sig. Lycka till med GPS:en!

Cecilia N sa...

Är det Code 2000 du har då? Jag vet inget om hur man får det att fungera, men det är ett bra typsnitt iaf. Alla "pluttar" hamnar på rätt ställe i förhållande till konsonanterna.

Evas blogg sa...

Nej det är SP Atlantis för transkripatioen och SP Tiberian för den hebreiska skriften. Ja tänk vad många pluttar det är hit och dit. Om jag fattar? Inte mycket :)