söndag, mars 15, 2009

"Vinter i paradiset"

...tror jag det finns en bok som heter, av Ulf Lundell.

Och nog är det vinter i vårt paradis allt! Tror inte jag upplevt så mycket snö sedan vi flyttade vårt gamla härbre till tomten vid skogsbrynet.

Idag har vi trampat upp vägen dit, samt små vägar kring stugan, eller rättare sagt maken har gjort det. Jag gick efter, i hans spår :)Man ska inte ha bråttom till dasset under den här tiden på året!


Maken skottade fram grillen och sen blev det korvgrillning.


Ack när ska allt detta smälta?!


Sonens sommarbil får nog vänta ett tag på att bli körd.Vår väg är inte plogad så den sista biten får vi gå eller åka skidor.

Jag gillar vårvintern när solen skiner, men i år tycker jag det är alltför mycket snö att pulsa i.

Våren känns alltför långt bort.

16 kommentarer:

londongirl sa...

Det är inte klokt vad mycket snö ni har! Men otroligt vackert är det och med solen som lyser blir det så härligt.

Här har vi ju också fått snö men nu börjar den slaska bort och jag hittade vintergäck (visserligen små knoppar men ändå) ute på Djurgården idag. Så nu är nog våren på gång i alla fall.

Är det ni själva som ska ploga den där vägen eller har ni någon hjälp med det?

Vonkis sa...

Nog för att snö är vackert men nu tycker jag det får vara nog...

Elisabet sa...

Och tänk .., att där kanske man ska få övernatta i sommar ...! Å, vad det ska bli roligt!

Madicken sa...

Vackert men jobbigt! Vi har puttelite snö men tillräckligt med isisga fläckar och läskig lera bredvid vid vår stuga i uppförsbacken. Mannen vid hemfärden då jag kör; men ta bara fart så kommer du upp! Jag fastnar förstås och slirar i geggen; skriker att jag hatar vintern och aldrig mer vill åka hit innan all gegga och snö/is är borta...hm..

Evas blogg sa...

Londongirl: Ja det är enorma mängder! Längesen jag upplevt så mycket snö. Låter fint med vårblommor, här lär det dröja med den varan! Eftersom det bara är sommarboenden den sista biten av den vägen plogas den inte. Men ifjol avverkade en av grannarna (i skogen nedaför huset) och då plogades vägen upp.

Vonkis: här är vi så vana med snö fram till i slutet av april, men inte i dessa mängder!!

Elisabet: Inte bara kanske!!! I den lilla stugan till vänster om bilden på husen, där kommer det att vara färdigbäddat när ni kommer. Och maten ska puttra på spisen, eller på grillen. Jag längtar!!

Madicken: Jobbigt var ordet!! Och jag förstår dig fullkomligt, att fastna i gegga och på is, det gör en aaaarg!

ab sa...

Vad mysigt det ser ut!

Och vad trevligt ni får det, ni och PV och Elisabet.

Evas blogg sa...

ab: Ja det är ett fint ställe där man får lugn och ro. Ja det känns så roligt att de vill hälsa på oss. Jag tror också det blir jättetrevligt.

Lena sa...

Åhhh, den sista bilden - Jämtlandshjärtat klappar lite extra när jag ser den må jag säga.

ALLA bilder är underbara, men just den. Det är något med horisontlinjen som går direkt till hjärtat. Igenkännande. Vila. Hemma.
/Lena

*P* sa...

Så mycket snö har jag knappt sett i verkligheten! Här nere blommar julrosor, snödroppar och vintergäck. Ibland blir det så påtagligt hur avlångt vårt land är!

Underbara bilder. =0)

ab sa...

Du kan skicka lite snö till oss - vi har knappt haft någon i Stockholm.

Evas blogg sa...

Lena: När jag ser på den bilden tänker jag på vidderna. Jag älskar vidder och här i Jämtland kan man, på många ställen, se långt. Men har du skaffat ny blogg?

*P*: Tack. Ja visst är det fascinerande att det ser så olika ut i vårt avlånga land!

Evas blogg sa...

ab: Ja vi har massor av snö att erbjuda :)

Jämtlandstösen sa...

Ja, jag säger detsamma, när ska allt detta smälta:-) Vilken vårflod det kommer att bli i år. Som förr, när Semsån riktigt svämmade över. Men hoppas det inte blir för mycket så att tomterna som finns i närheten översvämmas bara.
Men än dröjer väl vårfloden, först har vi kvar av vårvintern framför oss. Ljuset är absolut det härligaste nu!

Lena sa...

Ny blogg - både ja och nej... testar och prövar! Har ännu inte kommit överens med bildpubliceringen men - träning kanske vad som fattas :)
/Lena

matildasfikarum sa...

Vinter i paradiset läste jag för säkert över 20 år sedan. Den utspelar sig väl i Jämtland, om jag minns rätt? I vilket fall så kan jag inte minnas att de gjorde annat än söp hela boken igenom, och jag undrade hur någon människa orkar dricka så mycket sprit.

Evas blogg sa...

Jämtlandstösen: Ja ljuset kom så snabbt och för var dag blir det allt ljusare. Det känns fint. Nej någon vårflod vill vi inte ha.

Lena: Lycka till! Jag gillar blogger mer än den förra (samma som du hade/har).

Matilda: Jag kollade i bokhyllan och där stod den. Ja den utspelar sig i Åre och jag minns nu också alla fester som det skrevs om.