lördag, mars 14, 2009

Portdag

Hos Christina kan man idag finna vackra portar och även länkar till andra "portsidor". Det är nämligen tema portar denna lördag.

I onsdags tog jag mig en "portpromenad" och fotograferade olika portar i min närmiljö här på Frösön.Gammal garageport. Garaget är anslutet till ett hyreshus och jag har aldrig sett någon använda detta lilla "hus".Ännu en garageport.Mitt bland hyreshus finns ett sött gammalt hus med tillhörande lilla gårdshus. Garageport eller ej, en port är det i alla fall.
Landstingshusport. Lokalerna står nu för tiden tomma.
Kyrkport. "Min" kyrka, som är av det modernare slaget. Porten är inte speciellt framträdande för att vara en kyrklig sådan.
Cafe'port. Detta lilla cafe' ligger på gatan ovanför oss. Allt därinne går i 40- 50-talsstil. Enbart gamla möbler och vackra gamla koppar och fat. Hembakade kakor och goda soppor. Ett ställe jag besöker lite då och då :)Alldeles ovanför vårat hus, insprängt bland höga hus, ligger det här lilla huset med sin vackra port.Vår egen port.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Trevlig port-runda du visar!
Visst är det ett kul tema. Det ska bli spännande att se andra bloggares portar senare under dagen.

Maggan sa...

Hej Eva!
Roligt att se vilka portar du har i din närhet. Vilket kul uppslag det här var! Portar i och kring Laxå hittar du hos mig.
Önskar dig en trevlig dag!

mossfolk sa...

Kul med portar! Jag tyckte att det lät jätteroligt när jag läste om det hos Christina... ändå har inte en enda port blivit fotograferad i veckan.
Mysigt med café i gammal stil!

Evas blogg sa...

Marskatten: Ja visst är det en rolig ide*? Men jag hinner inte titta runt idag för jag har varit vid stugan hela dagen och nu ska vi snart på 30-årskalas. Kollar i morgon.

Maggan: Välkommen hit! Ja det är jättekul. Ska hälsa på och se hur Laxåportarna tar sig ut :)

Mossfolk: Jag tog en portrunda i onsdags. Ja det är ett mysigt cafe', som att komma tillbaka till 50-talet.

londongirl sa...

Åh, vad roligt det här temat är! Här ser jag att "din" kyrka är av rött tegel....det är "min" också här hemma. :-)

Det där caféet låter som det är ett mysigt ställe.

Emma R sa...

Hej! Jag tycker mig ana igenkännande av vissa sv portarna. Min sambo och jag bodde på Hornsgatan 8A innan vi flyttade till Noderåsen. Vår ballkong vette mot stan och Landstingsborgen. Den är ful-snygg tycker jag!
Såg en glimt av Café Svensson, ett trevligt café! Roliga portar från Frösön!
Mvh Emma

Bloggblad sa...

Och jag bara sett vår egen dörr idag... men den är inget att fota. Däremot är sångfågeln här, så det har blivit många bilder av annat slag.

Evas blogg sa...

Londongirl: Ja visst var det kul! Jag gillar "min" kyrka, ingen gammal "kulturskatt" men enkel och fin. Ja riktigt mysigt att sitta på det cafe'et.

Emma: Men då har vi ju nästan bott grannar!! tror jag vet vilket hus ni bodde i, jag gillar det huset. Fin utsikt mot stan. Ja borgen är helt OK tycker jag, och Svenssons :)

Bloggblad: Inte illa det heller!!

Anonym sa...

Det var väldigt mycket tegel där i kyrkbyggnaden! Fascinerande. När jag tänker på Sverige tänker jag mig antingen trähus eller rappat tegel, men att det var populärt ett tag med rött tegel, det glömmer jag liksom bort.