torsdag, december 11, 2008

Sonja eller Jill

När vår yngsta var sex år hade hon gjort ett släktträd på dagis. Istället för namn hade hon fått klippt ut bilder ur tidningar, bilder som hon tyckte liknade mormor, mamma, pappa..... Trädet dignade av allehanda bilder, mest okända människor. Men så såg jag Sonja Hedenbratt hänga på en gren.

- Och där har du satt mormor, blev min kommentar.

- MORMOR! Rösten gick upp i falsett hos vår yngsta. DET ÄR JU DU SER DU VÄL!

- Ähum, nej men är det inte mormor ändå?

- Nej hon är här, svarade dottern och pekade på en kvinna i min egen ålder (ca 39 år).

Nu har jag inget emot Sonja Hedenbratt, hon var en begåvad jazzsångerska och komiker. Men vid 39 års ålder ville jag inte se ut som en kvinna på närmare sextio, med betydligt mer övervikt än vad jag hade på den tiden.


Sonja H. som ung. Bilden lånad från Google

För några år sedan träffade jag en äldre man som tyckte att jag var SÅ lik den kvinna han hade sett på TV kvällen innan, som varit programledare för Melodifestivaluttagningen. Den kvinnan visade sig vara Jill Johnsson. Härligt. Nu fick jag revansch för alla år jag trott jag varit en Sonja. Istället blev jag en Jill.

Bilden lånad från Google

Fast jag kan ju även berätta att ingen annan har hållit med den gamle mannen, som måste ha haft mycket dålig syn.

Utseendefixerad eller ej, ibland blir man glad eller mindre glad över ett utlåtande om sig själv. Och jag kan ju ärligt erkänna att utlåtande nummer två kändes mycket mer smickrande.

14 kommentarer:

Sara sa...

Haha, nu är det nästan så att jag fick lite dåligt samvete! Om jag ska vara ärlig så tycker jag inte att du lik någon av dem, och tur är väl det, du är bäst precis som du är! (blev kanske lite fånigt, men du förstår vad jag menar) Och det säger jag, medveten om att jag är ganska lik dig! ;) Kram

Evas blogg sa...

Sara: Nej det får du absolut INTE ha!! Det var vad du såg då, och jag bröt inte ihop, det blev till ett roligt minne. Tack ska du ha!! Hahaha, ja då är det bäst du tänker på vad du säger ang. vem jag är lik :-) Kram!!

Christina sa...

Ungar ;-)

Men dottern kanske tänkte på utstrålningen, istället för bara ytan?

Och Sonya hade ju en varm och härlig utstrålning tycker jag.

Evas blogg sa...

Christina: Ja så kan det vara, fast hon såg ju bara en bild.

Christina sa...

Aha, då faller min teori ;-)

Det Mörka Hotet sa...

Jill...ja, hon är också...intressant...?

Trevlig helg på dig - oavsett skepnad! :-)

Evas blogg sa...

Christina :-)

Samuel: Hahaha...intressant :-)
Tack detsamma, du har ju också olika skepnader kom jag just på!

Annika sa...

Haha!! jag förstår dig enormt angånede Sonya...Fniss!! Jag skulle också bli lite...tjaaa..fundersam om jag jämfördes med henne. INGET ont om den duktiga Sonya. Men du vet vad jag menar ju!
JILL däremot...YESS!!!

Evas blogg sa...

Annika: Ja jag vet precis :-) Ha en fin helg!

Bloggblad sa...

Jill var helt okej att likna - hellre henne än Åsa Bodén som HUR MÅNGA SOM HELST frågade om jag var syster till på 80-talet när jag hade såna glasögon och liknande frisyr.
Hemma kallar sonen mig för Maud O-f-son ibland... men jag pratar inte så ettrigt som hon även om vi har samma klädsmak och frisyr.

Evas blogg sa...

Bloggblad: Åsa B, var inte hon väderuppläserska? Minns inte hur hon såg ut. Hahaha, nej vilken tur att du inte pratar som Maud O!!

Elisabet sa...

Ja, men jag tycker att det var bra kvinnor att likna, jag!

Själv har jag bara fått höra om en .., så snart hon varit på tv då kommer nån äldre kund och säger: "men åååå, jag såg en på tv igår som var så lik dig ..!" eller tvärtom, jag lik henne.

Vem?

Wenche Myhre.

Nu mot jobb i ottan.

Vonkis sa...

Tihi, Sonja Hedenbratt, så kan det gå. *fnissar lite lagomt elakt*

Evas blogg sa...

Elisabet: Ja men den beskrivningen är ju inte helt fel, Wenche alltså.

Vonkis :-)