onsdag, november 12, 2008

Managermamma

Jag har fått ett smeknamn: Managermamma. Helt OK tycker jag, med tanke på vad det syftar till. Det är så att den senaste tiden har vår äldsta florerat i det officiella rummet, inte bara i Metro utan även i andra forum. Nu är inte jag någon megakändis direkt men har ändå en viss erfarehet kring detta med att vara en officiell person (lokalt i alla fall). Jag har i och med det lärt mig ett och annat, bl a angående hur man behåller sin trovärdighet. Om man uttrycker sig om en sak bör man leva upp till detta, annars sjunker trovärdigheten snabbt, vilket resulterar i att människor kanske slutar lyssna till vad jag har att säga. Det är hela tiden en balansgång, som inte alltid är så enkel att tackla.

Jag har också viss erfarenhet över att finnas med i vissa offentliga rum, som kan kännas hedrande att finnas med i, men som inte ger några inkomster, möjligtvis bara en slags ära. Detta kan leda till en känsla av uttnyttjande och befrämjar inte den skapande ådran inom en.

Ens barn lyssnar inte alltid på oss äldre och våra erfarenheter men i detta fall har vår äldsta anammat mina åsikter och nu kallas jag för managermamman. Därefter drar hon en liknelse med Britney Spears mamma, som stenhårt har coachat sin dotter dit hon är idag (bl a behandlingshem för sitt drogberoende). Nu har jag definitivt inte tänkt att det ska gå på det viset med mitt managementskap. Däremot är jag mycket glad över att hon lyssnar till en äldre kvinnas kunskaper och erfarenheter.

Detta sms kom härom dagen:

Jag vill bara tacka för att du är min fina manager. Det är bra att du säger till när du tycker jag går för långt. I det här fallet hade du helt rätt. Du kanske inte kan allt om media men du är äldre och ofta visare än jag.

Dom orden värmde gott kan jag säga.

Tack!

11 kommentarer:

Elisabet. sa...

Gomorron madame Manager!

Mörkt ute, för att inte becksvart och jag ska strax till jobbet, men börjar titta-in-bloggrundan här.

Oj, vilka sena kvällsvanor du har ..-)

Och oj, vilket hjärtevärmar-sms att få!

Ajöken, sa fröken.

Det Mörka Hotet sa...

Otroligt fint sagt och jag kan bara gratulera dig - att få så bra vitsord från sina egna barn smäller högt, riktigt högt!

(Själv tillhör jag kategorin "Pinsamast i universum - mest hela tiden, typ"!)

Evas blogg sa...

Elisabet: God morgon själv! Ja i natt blev det sent, svårt att sova. Och det är då man INTE ska sitta vid datorn fick ju dottern lära sig på sömnskolan!! Ja visst var det ett hedrande sms? Ha en bra dag!

Samuel: Ja det gör ju det, riktigt högt. Och det fanns en tid när jag också fick höra sånt men nu när de "vuxit till sig" så har synen på moderns ändrats (i alla fall mer än förut). Och det är så roligt.

Bloggblad sa...

Fast här uttalar vi det manaschär...

När ungarna kommit så långt i sin utveckling att de fattar att det är bra att ha föräldrar - då kan man gott klappa sig på axeln! För det tar ju några år innan de kommer dit...

Evas blogg sa...

Ja här brukar man säga det också
:-)
Ja det tar lite tid, för en del väldigt länge. Tack och lov så har våra barns mognad kommit.

Annika sa...

Jättefint SMS du fick! Förstår så väl att det värmde!
ANTAR att barnen ska bli rätt stora innan dom skriver, eller säger, ngt sådant :-)

Tankevågor sa...

Ett sms och en dotter du kan känna dig stolt över!

Visst blir man inombordsglad när man får såna ord av sitt barn. :-))

Anonym sa...

Härlig kommentat på SMS:et! Hoppas jag får något liknande när mina växer upp, nu 2 och 4,man undrar vad det bär hän.

Kul med blogg från hemtrakterna.

Hälsningar
Ingela

Lallis - liv och leverne sa...

Åh, vilket härligt sms att få:)
Ha en fin helg.
KRam Lallis

Vonkis sa...

Jaa du, vad gjorde man utan underbara och hjälpsamma föräldrar, inte mycket.

Evas blogg sa...

Madicken :-)

Annika: Ja jag tror det, fast kanske inte. De kanske säger det med andra ord.

Londongirl: Ja man blir jätteglad och stolt!

Ingela: Välkommen hit! Ja dina barn ger dig nog bekräftelse på annat sätt än så länge.

Lallis: Ja det satt fint! Tack detsamma till dig!

Vonkis: Härligt att du har den inställningen! Inte alla som har det, inte heller alla som har föräldrar som de känner så för, p g a olika anledningar.