torsdag, november 27, 2008

Jag tycker omJag tycker om att känna doften av vinbär, när snön faller utanför fönstret. Jag tycker om att få nykokt svartvinbärssaft full av c-vitaminer.


Jag tycker om att varva dagen med att leka med mina nya akvarellpapper samt läsa kurslitteraturboken "Speglingar. Svensk 1900-talslitteratur i möte med biblisk tradition".

Jag tycker om att se pepparkaksdegen ligga på köksbänken och vänta på att bli kavlad.

Jag tycker om att känna att just idag har jag det så bra!

Uppdatering klockan 13.00

Och jag tycker om att få ett vackert, handmålat kort i brevinkastet. Med tack för en fin dag (förra lördagens "Att uttrycka livet-dag), undertecknat tre av deltagarna.

14 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag förstår precis hur glad du känner dig! I dag har jag njutit av att vara ledig, att jag kan gå promenad och att jag nu får sitta inne i värmen medan vinden tjuter ute.

Men - jag är ganska irriterad över att jag ett par tre dar i veckan är täppt och snuvig - sen är det borta nästa dag... och kommer igen ett par dar senare. Ganska skönt ändå att ha så små bekymmer....

Evas blogg sa...

Bloggblad: Ja visst är det härligt att kunna ha den där friheten att välja? Men vet du, jag har liknande problem som du har. Nästäppa, snuva och så vips borta. Sen börjar det igen. Hm. Ja det är små bekymmer men ändå så smått irriterande.

Christina sa...

Så kul att du har gett dig i kast med de nya papperen! Det ser fin-fint ut!

När du tejpar upp det blöta papperet så kan du använda såna där klisterremsor som man har när man tejpar innanfönster du vet.
Nu ser det ut som om du har använt maskeringstejp, och det biter inte på det blöta som du nog har märkt.

Evas blogg sa...

Ja, jag märkte det, bubbel, bubbel blev det. Menar du såna där tjocka? Kan man köpa det på Hobbyboden tror du?

londongirl sa...

Åh, Eva vad du är duktig med penseln!

Mmm vinbär....sommardoft! :-)

Det Mörka Hotet sa...

Och jag blir glad av dina härliga blogginlägg: kram! :-)

Evas blogg sa...

Londongirl: Men så glad jag blir, tack!! Ja det luktade ljuvligt i köket idag. Först vinbärsdoft och sen pepparkakor.

Samuel: Härligt! Kram till dig också.

Christina sa...

Nja, tjocka vet jag inte. Gå in på din lokala färgaffär och fråga efter klisterremsor till innanfönster, så blir det säkert rätt. Varmt lycka till!

Evas blogg sa...

Christina: Tack. Jag ska göra det.

mossfolk sa...

Doften av vinbär undrar jag om jag någonsin kännt när snön faller utanför... Men att få ett personligt kort, det är är lycka!
Pepparkakor ska här bakas ikväll :)

Evas blogg sa...

Mossfolk: Prova att koka saft mitt i vintern, (om du har några bär i frysen d v s) det är en härlig känsla. Sommar och vinter i en salig blandning. Lycka till med pepparkakorna!

Matildas fikarum sa...

Varm vinbärssaft har jag många vinterminnen av, gjord på både svarta och röda vinbär. Vi hade alltid skåpet fullt med saft från farmors vinbärsbuskar. Hon hade vita vinbär också, men jag minns inte vad vi använde dem till. Vinbärsgelé, kanske?

Vonkis sa...

Sannerligen, det säger jag eder, svartvinbärssaft, det är gott det. psst, det är väldigt skönt för halsen att dricka varm svartvinbärssaft när man är förkyld.

Vilket gott betyg att få ett kort från träffdeltagare så där!

Evas blogg sa...

Matilda: Ja det är verkligen barndomsminnen förknippade med vinbär. När jag var liten tyckte jag vinbärssaften var tråkig, fick den ju så ofta. Nu är den en delikatess.

Vonkis: Ja det är gott för halsen när den gör ont. Ja visst var det, jag blev mkt glad över kortet.