onsdag, november 26, 2008

Sånt som gör mig glad

Vänliga människor är något som gör mig mycket glad. Till kontrast från allt elände som skrivs med stora rubriker, behöver vi dessa små vardagsglädjor. Världen är, trots allt, god. Människor är goda. Det finns så mycket hopp, ändå är det allt lidande som får störst plats i TV och tidningar. Just därför tycker jag om att läsa bloggar, så mycket glädje och värme jag finner där. En ny bloggbekantskap är Christina, som gör underbara illustrationer och bor i ett vackert nedlagt stationshus. Idag fick jag ett stort kuvert med posten, innehållande detta:

Ett brev från Christina, ett av hennes vackra kort och flera olika akvarellpapper (med arkets namn på). Jag säger bara det: Lycka! Tack snälla Christina. Det är sådana här gester som gör mig varm inombords, som får mig att fortsätta tro på mänsklighetens goda gärningar. Du är en "Vardagsängel".


Vardagsänglar ja, ni som följt mig ett tag vet kanske att jag har målat en uppsättning vardagsänglar. Och att jag gjorde några almanackor för 2009 med dessa änglar på. Jag orkade göra fyra stycken, sedan fanns varken tid eller lust till att göra fler. Jag lämnade in dem till en liten butik i den galleria där jag hade min butik. Almanackorna tog slut direkt (trots ett mycket högt pris). Då jag inte hinner göra fler så beställde jag fem stycken färdigtryckta. En kostsam historia som inte ger mig någon vinst, jag gjorde det mest för den goda sakens skull.

Idag kom dessa alamanackor. Riktigt fina blev de.
Bilderna är klickbara

Nu har jag massor med saker som väntar, främst att öppna en av mina kursböcker men jag tror jag måste måla en stund.

Bara en liten stund :-)

17 kommentarer:

Elisabet sa...

Just så är det.

Snällhet är verkligen en sååå underskattad egenskap.

Snälla människor är faktiskt det bästa jag vet.

(Det blir väl på gränsen till patetiskt och säkert skriver någon att detta är bara löjan ., men det struntar jag i .., det är ju också så att vad du ger ut, får du tillbaka Eva. Och du är SNÄLL. Punkt och Amen.)

Madicken sa...

Vardagsglädjor, vilket underbart ord - och så fina almanackor!!
:)

Christina sa...

Jag bara älskar vardagsängeln som letar efter strumpor :-)

Evas blogg sa...

Elisabet: Tack SNÄLLA du!! Ja det är ett underskattat ord. "Snäll", det är kossorna också, som det brukar heta. Ja? Än sen? Det dubbla kärleksbudet, egentligen det enklaste men ack så svårt.

Madicken: Tack ska du ha! Vardagsglädje - jag tycker också om det ordet. Ja även företeelsen som sådan:-)

Christina: Jag ska göra i ordning ett sånt kort till dig.

Christina sa...

Det skulle jag uppskatta :-)
Det kommer att hamna på kylskåpsdörren direkt!

Jag har förresten hittat en bra sajt om akvarellmåleri, där står lite om hur du fuktar och limmar upp lösa papper:
www.inspiraart.se/tech/akvarell.html

Evas blogg sa...

Då ska jag fixa ett kort ill dig, nu har jag ju din adress. Ja det var en bra sajt, små knep som kan göra mycket. Tack för den!

Det Mörka Hotet sa...

Jag häpnar inför alla begåvade bloggare: så himla duktiga och härliga ni är!
Jag är tämligen säker på att du är mycket mer av en ängel än vad du själv anar - tänker på allt det du gör för din familj, dina föräldrar, vänner och här på din blogg: tack!


...själv klarar jag knappt av att hitta hem från sta'n...killar kan!

Sara sa...

Åh, de ser ju ut att ha blivit superbra! :) Vad härligt. Kram

Evas blogg sa...

Samuel: Tack! Du ska veta att dina ord värmde! Och underskatta inte dig själv för jag vet att du skriver otroligt fina och tänkvärda ord, från ditt hemland, på din blogg. Du har ordets gåva Samuel och det berikar många av oss bloggare. Du är också en begåvad bloggare!!

Sara: Ja de är riktigt snygga (men dyra). Kram!!

Ingela sa...

Där hittade du själva kärnan i bloggläsandet, men jag har inte lyckats formulera det för mig själv. Det är förstås därför man gärna läser vad andra delar med sig ur sitt liv, för att känna att världen är full av vanliga, reflekterande, goda medmänniskor.

Att välja bort TV:s tröttsamma rapporter om allt elände och debattprogram som är fyllda av hetsiga konflikter till förmån för bloggläsandet är nog ett sätt att behålla vettet och tron på människan.

Elisabet sa...

Ja, titta så läckert!
Man blir mer sugen på att läsa nu ..-))

Evas blogg sa...

Ingela: Ja jag tror att det är så, något som jag tänkt på förut men förstod på allavr idag. Det finns så många fina människor med så många kloka tankar och mycket vänlighet inom sig. Ja, visst bådar det gott?!

Evas blogg sa...

Elisabet: Ja det blev ju jättebra!

ab sa...

Jag har ju ängeln med martinin - den är alltid lika uppmuntrande att titta på!

Och jag ska få fina julkort från Christina..

Evas blogg sa...

ab: Ja just ja, det har du ju. Kul att du gillar den! Ja hennes kort är så fina. Jag har ett som pryder mitt kylskåp nu.

Vonkis sa...

Åh vad fina bilder!

Evas blogg sa...

Vonkis: Man tackar :-)!