söndag, maj 18, 2008


Idag är det Erikdagen. Vår son heter just det - Erik, liksom hans far (i mellannamn). Är det något att fira? Ja det tycker jag, allt som går att fira är ett positivt inslag i vardagen. För det mesta minns jag deras namnsdagar (kanske inte alltid andra namnet). Skickar en liten present eller ett kort om de inte kan närvara rent fysiskt. Ikväll blev det trerättersmiddag, som avslutades med marängtårta.


Igår berättade min mamma att artonde maj - Erikdagen - var en viktig dag när hon var liten. Det var den dagen de fick ta av sig sina yllebyxor. Oavsett hur varmt det var innan fick dessa varma byxor inte tas av. Vilken tur att de inte bodde i de södra delarna av landet (de bodde i Medelpad)! Ett år hade en av mammas bröder, i smyg, tagit av sig sina yllekalsonger då det var en varm vår. Han fick lunginflammation och när han berättade för sin mamma vad han hade gjort menade hon att straffet kom i form av en, för dåtiden, allvarlig sjukdom.


Yllekalsonger har i dag bytts ut mot bomullsvarianten. Och det kan jag säga, mina satt på idag när vi besökte vår stuga. Skönt när jag gick omkring där och påtade och det var växlande sol, växlande snöfall (om än i en mild form).


Så idag åkte inga kalsonger av, Erikdagen till trots.

I alla fall inte för mig.

12 kommentarer:

Madicken sa...

Tempen skönk drastiskt till ca 5+ i morse. Men jag VÄGRAR strumpor. Åkte tjurskalligt iväg till arbetet med bara fötter i sandalerna (well på gudstjänsten hade jag strumpor o skor, men bara då)Nu ska det vara varmt, så det så!!!

Evas blogg sa...

Madicken: BURR, så kallt det låter! Barfota i sandalerna vid 5+, nej det skulle jag aldrig klara av.

Elisabet. sa...

Ja, jag försöker att komma ihåg namnsdagar också, men det är inte alltid det lyckas.
Men två Erik-ar blev gratulerade igår ., den ene var ovanpågrannen som sköter om mina blommor medan jag gottar mig i landet Halland.

Evas blogg sa...

Madicken :-)

Elisabet: Nej så är det, ibland lyckas man inte, även om man vill. Och vilken tur att du har ovanpågrannen! Jag förstår att han fick en gratulation.

Anonym sa...

Ååå den tårtan ser verkligen god ut!! Mmm!

mossfolk sa...

Oj, usch att jag inte tittade in här igår. Både en namnsdag och än värre en födelesdag missade jag.

Men tårtan såg god ut och idag är det sol och alldeles långkalsongsfritt!

Evas blogg sa...

Ellis: lite väl söt kanske men vinbären och hallonen jämnade ut det hela:-)

Mossfolk: Aj då. Men du får kanske kompensera det hela med att fira idag istället. Ja även här lyser solen men ack så kallt. Fem + när jag tog morgonpromenaden.

Jämtlandstösen sa...

Jag gillar också fira namnsdagar, kul med anledning att äta något gott mitt i vardagen:-)Som den fina tårtan där....
Ja, långkalsongsäsongen är lång i år:-)

Evas blogg sa...

Jämtlandstösen: Ja vad gör man inte för lite sötsaker? :-) Ja visst blir man lite less på kylan? På lördag är det trädgårdsdag i Gallerian. Välkommen!

Cecilia N sa...

Shit!

Återigen missade jag makens andranamnsnmnsdag!

Men jag kom ihåg två födelsedagar dagen innan! *mallig*

Ingela sa...

Men vad är det på tårtan?

Bären ser jag, men bokstäverna. Colgate?

Evas blogg sa...

Cecilia: Bra jobbat!

Ingela: Hahaha, nej ingen tandkräm på tårtan här inte. Det är Icing, en sorts tårtdekoration som finns på tub.