tisdag, april 22, 2008

Tiden räcker inte till

Var sak har sin tid, tar sin tid och jag hinner inte med mig. Jag behöver begränsa mig, alltid denna begränsning. Jag måste börja schematisera upp mina dagar, släppa sånt som inte är viktigt eller sånt jag inte behöver göra. En av dessa saker är bloggandet, som tar mycket tid i anspråk. Jag fortsätter skriva här men jag hinner inte läsa runt och kommentera hos er alla så mycket som jag egentligen vill.

Så mycket roligt som kommer till mig just nu, alltifrån tidningsintervju, liturgisk konferens till kort- och krukbeställningar. Så har vi detta med våren och allt ljus som flödar in i lägenheten! Det behövs en storstädning här hemma. Just nu är köksbordet belamrat med krukor och fågelholkar. Skrivbordet fullt av papper, stansar, kartongark, limpennor.... Kreativiteten flödar men lägenheten förfaller. Njae det lät värre än vad det är men ibland är det svårt att kombinera verkstad och hem.

Idag har jag varit på min årliga "besiktning" på hälsocentralen. Sjukvård när den är som bäst! Jag tillhör fortfarande den HC där jag tidigare var skriven, ville inte flytta just på grund av den anledningen att det är en bra HC med fint bemötande. "Det är du som bestämmer, det är du som vet hur du mår", en av alla meningar min läkare sa vid dagens möte. Ja visst är det så. Under femton år har jag levt med mina problem och börjar känna dem vid det här laget. Tack och lov finns det läkare som förstår det.

Våren har kommit till Frösön. Idag såg jag årets första tussilago. Rabatten på andra sidan gatan prunkar av vårblommor. Människor går omkring i T-shirt (inte jag!!). Alla blir med ens glada och förväntansfulla. Och jag har fått ny allergimedicin utskriven för om några månader...

... är det sommar!

10 kommentarer:

Annika sa...

Härligt att det börjar våras hos dig!! kan tänka mig att det är ljuvligt. Jo, bloggandet och läsandet TAR ju en hel del tid, jag vet. Ta det lite lugnt ett tag med det nu om du känner för det. Vi finns ju kvar...
Vilken trevlig och BRA HC du tillhör.
Jo, jag känner också av allergier...snörvel och nys!!
Ha det så jättebra. jag fortsätter att kika in, men ta det lite lugnt ett tag framöver nu. KUL med intervju!!! OCH beställningar! Mindre kul med vårstädning, men jag vet vad du menar...hmmmm.....

Marskatten sa...

Allt har sin tid, ting tar tid! Klokt av dig att dra ner på det du kan.
Man vill ofta mer än man mäktar med...
Förstår om du inte hinner kommentera hos alla som besöker dig!
Skönt att vintern släpper sitt grepp om Frösön! Nu har vi en härlig tid framför oss, även om det innebär snuva, rinnande näsa och ögon...
Ha det gott!

Evas blogg sa...

Annika: Ja du, vårstädningen skulle jag kunna leja bort. Men nu blir det morgonpromenad, solen strålar lika vackert idag. Måsta passa på att njuta en stund innan arbetsdagen börjar. Visst är det jobbigt med allergier? Och all medicin som behövs just när det är som värst.

Marskatten: Ja visst är det en fin tid som väntar, allergier till trots. De ljusa kvällarna är underbara, man blir lite mer uppåt, orkar mer. Ja ibland måste tempot dras ner, annars är det platt fall som gäller. I alla fall för mig. Ha det gott själv!

Elisabet sa...

Jag säger som de övriga; ta det lugnt!

Det är nog inte bara du som känner det så .., jag tycker mig märka att många har dragit ner på bloggandet.

Nu påtår ..-)

(Och grattis att det rullar på ..det är ju det viktigaste.)

Evas blogg sa...

Elisabet: Tack! Ja visst känns det så? Att fler än jag dragit ner på bloggandet? Jag ska också ta en påtår innan jag promenerar ut i solskenet. Hoppas du har en fin ledig dag!

Det Mörka Hotet sa...

HJÄLP! Skulle jag gå på en årlig hälsokontroll är jag säker på att de skulle hitta en mängd med "fel" på mig - dags för ättestupan, med andra ord...!

Nej, jag är livrädd för doktorn och det är ett under att jag lever trots alla mina uppdiktade "krämpor"...ha, ha!

Evas blogg sa...

Samuel: Inte tror jag de skulle hitta en massa fel på dig! Never.

Gunnel sa...

Tussilagon...som små solar. Här har maskrosen kommit dock inte ute på gräsmattorna men efter husväggar och så.

Det låter som du har mycket att stå i men glöm inte att njuta av den här sköna årstiden. Den årstiden som jag just nu vill trampa på bromens så vi kan njuta längre.

Det Mörka Hotet sa...

Räcker ju med att de ser min flackande blick, dreglande mun och min passgång så lär de skriva in mig för gott!

Evas blogg sa...

Gunnel: Helt rätt. En underbar årstid men just nu är det svårt att stanna upp. Trots att jag vet att jag borde. Det kommer nya tider.

Samuel: Nu ska du inte vara sån!