måndag, mars 03, 2008


Nysnö och strålande solsken, då får människor i min omgivning något lystet i blicken. Skiiiiidåkning. Under liknande väderomständigheter som råder idag, är uteliv ett måste. Glad och förnöjd ska man ut i den livgivande vårsolen. Och visst kan jag gå ut i det vackra vädret men UTAN skidor. Och det är som om man måste älska skidåkning bara för att man bor i Jämtland.

OK att människor gör det som de gillar, det är livsbejakande. Men varför måste skidåkare alltid berätta om sina turer? Det talas om: Hur långt de har åkt. Vad de vallat med. Hur bra/dåligt glid de haft. Vad de tänkte och kände i spåret. När de ev. stannade och åt matsäck. Hur träden såg ut….

Eftersom jag stundvis kan vara av den artiga sorten står jag där och ler och lyssnar. Och kanske det är så att skidåkarna tar för givet att alla är intresserade av deras turer. Det kanske man också är om man själv utövar denna motionsform.

Jag tänker på hur det skulle vara om jag började berätta om söndagens högmässa. Vad som sades under beredelsordet. Vilken lovsången som sjöngs. Hur lång predikan var (vilket inte bör vara längre än tio min. som jag ser det, alltså inget långlopp). Hur det kändes vid nattvarden. Mina tankar där i bänken….

Jag tror definitivt att responsen skulle bli lika sval som när någon berättar om sin skidtur för mig.


13 kommentarer:

Elisabet sa...

Haha .., det tror jag med .., att responsen skulle bli, alltså ..-)

Testa!

UllaMona sa...

he he jag som gillar skiiiidåkning...jag skulle nog lyssna om du berättade om högmässan...;-)

Anonym sa...

Vet du...gör det nästa gång när något talar om sin skidtur...då börjar du att berätta om det gudomliga som hände i kyrkans värld....men då vill jag vara med för att se minen på skiåkaren :O)

Evas blogg sa...

Elisabet: Hahaha, ja det ska jag kanske ta och göra! Brukar inte göra det för jag vet att de som inte är "i branschen" inte är särskilt intresserade. fast man vet ju aldrig :-)

Ullamona: Hahaha, kom in till mig ngn dag så kan jag berätta :-)!

Gunnel: Jag ringer när det är dags :-)!

Ingela sa...

Oj, jag skulle nog kunna berätta...

Fast jag berättar om bra predikningar också ibland!

Evas blogg sa...

Ingela: Nu handlar det mkt om HUR man berättar. Både när det gäller skidturer och predikningar. När man får ingående redovisning av vallaläge och såna saker, då är det bara för mkt. Och att förmedla en predikan man hört det vill jag också göra ibland om det är i en sån miljö där det går fram.

Annika sa...

Hihi...Kan tänka mig att det kanske kan bli lite mkt av den varan hos dig. Fastän jag tycker det låter hääärligt!!! (lätt för mig att säga va?).
Jag skulle lyssna om du berättade, så de' så!!

Annika sa...

Glömde att säga hur mycket jag tycker om din bild!!! Verkligen urmysig och levande!!

Evas blogg sa...

Annika: :-) Ja man har hört på en och annan skidberättelse. Tack ska du ha. Bilden är väl ung som det ser ut när jag tar mig en tur på skidor. Kakburk o termos på nära avstånd!

Anonym sa...

Var och en blir salig på sitt, vet du väl...
Tänk golfare då - en lång utläggning om banans förhållande, hur långt första, andra tredje och fjärde utslaget gick, det usla vädret som ställde till det så att bollen inte for dit den skulle, skorna som saknade dubbar, bollar som slogs bort, bla bla bla.

Men visst har det varit underbart väder! Sol, sol, sol, underbart!

Evas blogg sa...

Marskatten: Ja så är det nog :-) Golfare - ja jisses, det är ännu tråkigare att höra om. Här har vi vårvinter just nu. Vackra dagar.

Elisabet sa...

Tänkte bara titta in och säga godmorgon ..-)

Evas blogg sa...

Elisabet: Tack ska du ha! Tack detsamma till dig!