onsdag, februari 27, 2008

När kvällen kommer summerar jag ihop dagen som gått. Är det någon som behöver en extra tanke?

Ikväll sänder jag en extra till min väninna som idag fick sitt andra bröst bortopererat. Jag antar att det är många känslor inom henne just nu, där hon ligger i en sjukhussäng i Umeå. En varm tanke sänder jag till dig.

Jag sänder även en tanke till vår äldsta, som idag har tagit ett stort kliv ut i okänd terräng. Det kommer att gå bra, det vet jag. Varmt lycka till!

En tanke går till vår trogna "kyrktant", som just när kyrkklockan ringde till gudstjänst i söndags, lämnade detta jordeliv. Hon har varit för svag för att besöka kyrkan under det senaste året men hennes hjärta har funnits där, varje söndag. Nu hoppas jag hon får vila i frid.

Min sista extra tanke går till en vän som just nu tampas med teologiska begrepp och beslut inför sommaren. Det kommer att ordna sig, om än det kan kännas tungt just nu. Varm tanke till dig!

Dagens extra tankar är summerade.

Tack för idag!

11 kommentarer:

Blyger sa...

Vetskapen att någon skänker en extra tanke kan värma gott!

Evas blogg sa...

Blyger: Ja visst kan det stärka en i tunga stunder?

Gunnel sa...

Du slutar aldrig att förvåna mig. Du är en sån genomgo människa.

Bloggblad sa...

Vad gulligt! Det påminner lite om när brorsan och jag bad aftonbön och bad för varenda människa vi kunde komma på, mest för att fördröja sovandet och för att få ha pappa eller mamma på sängkanten lite längre.... man kan ju inte be nån sluta be... :)

Och så tänker jag på när jag som barn var på besök hos en familj med en helvild kille i 8-årsåldern, vid aftonbönen vrålade han och bankade på sin pappa: Be för mej med för hundan!!!

Annika sa...

Vad fint du skriver, hela tiden, Eva!
Eva, jag har en fråga...Nu under fastan är det väldigt många i vår närhet som fastar. Alla verkar ge avkall på ngt under fastan, som choklad, godis, kött etc. Många av Karolinas kompisar har frågat vad hon avstår ifrån. Vi uppmärksammar inte fastan, alltså avstår inte vi fr ngt. Måste fråga om man gör det hemma? eller är det ngt som enbart katoliker gör? Du hör hur liiiite jag vet om detta.

Den äldsta sa...

Jag håller med blyger. Tack!

Evas blogg sa...

Gunnel: Tack snälla du!!

Bloggblad: Ja det är en form av aftonbön, men inte för att slippa sova:-). Den helvilda killen behövde antagligen den stilla stunden.

Annika: Tack! Nej det är inte bara katoliker som fastar, jag tror att vi är många inom den luthersk/evangeliska kyrkan som gör det också. Kanske inte alltid i formn av att matfasta, det kan ju även handla om att man reflekterar över något denna tid. En inre rening så att säga. Själv avstår jag från sötsaker under dessa dagar.

Den äldsta: Kram!

Annika sa...

TACK Eva!! Vi har nämligen snackat lite om det här bland svenska vänner i USA.
NU vet jag, tack vare dig!!
Ha en jättefin helg!!

Panter sa...

Vet du Eva, Jag blir så ofta varm i hjärtat, när jag läser hos dig. Nu med! Tack.

Bloggblad sa...

Visst är det Linköping vi ska till! Tänker inte ens på att det kan förväxlas med ett annat Lkpg...

Jag gick också LHL där - bodde där från 65 till-75

Evas blogg sa...

Annika: Men så bra att jag kunde hjälpa till lite! Tack detsamma till dig!

Panter: Men tack ska du ha för de orden! Det känns gott att höra.

Bloggblad: Ja inte vet jag, ibland kan man totalt missuppfatta. Jag har hört att utbildningen där ska vara bra.