lördag, november 24, 2007

Köpfri dag

Idag är det köpfri dag i hela världen, en manifestation mot shoppinghysterin, så här lagomt inför julen.

Som nybliven butiksägare är det kanske inte vad jag önskar, samtidigt som jag tycker att idén är bra. För nog är det väl så att det handlas alldeles oerhört mycket denna tid på året? Behöver vi allt som reklamen erbjuder? Blir vi lyckligare av det?

Hos oss i gallerian har det varit ovanligt mycket folk idag. Fortfarande är det många som bara tittar in genom min dörr och sedan går ut. Rättvisemärkt, vad är det? Det är något som man inte känner till, som verkar lite konstigt.

Sedan finns det dom som utbrister: "Äntligen en sån här butik i den här stan!" Dom handlar och är så nöjda så.

Och jag jobbar vidare, trivs bra i mitt lilla hörn i gallerian. Nu väntar en mängd julkort på att få göras. En seminarieuppgift väntar på att bli skriven. Och nästa onsdag öppnar jag åter butiken, då ska vi julpynta inför första advent.

Livet rullar på.

Vill du läsa mer om livet på min nya arbetsplats kan du gå in på MIN ÖP BLOGG.

9 kommentarer:

Gunnel sa...

Precis när jag klickade upp din blogg ringde äldsta dottern. Efter en stund prat frågade jag vad det egentligen var som gjorde att hon ringde (vi är lite lika...pratar inte i telefon mer än nödvändigt). Jo hon hade minsann kommit på vad hon ville ha i julklapp. Hon önskar sig ett underställ (bra för agilityträningen börjar i morgon och den är i ett kallt ridhus) och sen önskade hon sig en JULSKINKA :O)

Jeez sa...

:-) *går o läser dinandra blogg som jag glömmer bort hela tiden...*

Evas blogg sa...

Gunnel: Men så bra att de vet vad de öanskar sig, mina säger bara "vet inte". Julskinka var en ovanlig önskan men väl så bra.

Jeez: Ja det är inte lätt att komma ihåg. Lite kluvet att ha två. Jag vill ha kvar den här eftersom här skriver jag kanske lite mer friare än ÖP bloggen, som många här på orten läser.

londongirl sa...

Ha ha ha ha .....ja då har i alla fall jag lyckats idag. Jag gav mig ut för att shoppa men det blev inte mycket av det. Jo jag hittade vilken toalett och vilket handfat som vi ska ha till vårat renoverade badrum. Sen blev det matinköp. Rättvisemärkt kaffe bl.a. Ha det gott!

Evas blogg sa...

Londongirl: Bra jobbat, en dag som denna :-)!

bollebygdsbo sa...

Du, och alla andra som säljer rättvisemärkt, är värda många rosor.

Skönt att ni finns.

Evas blogg sa...

Bollebygdsbo: Tack ska du ha! Jag hoppas fler och fler börja inse vikten av den typen av handel!

lillo sa...

Oj det hade jag helt missat, att det var köpfri dag idag. Att jag inte satt näsan utanför dörren idag var mest tur dagen till ära. Jag är en sån som shoppar i tid och otid, jag tror mig till och med bli lyckligare av det. För stunden :) Men jag förstår tanken och framför allt så här innan jul så kan det kännas en aning hysteriskt i köpcentrumen.

Evas blogg sa...

Lillo: Jag har också varit en mkt köpbenägen dam, förr. Nu har jag ändrat mig helt, kanske beroende på ek. men det har lett till att jag insett att jag inte behöver så mkt - som jag har trott. Ganska skön insikt tycker jag.