onsdag, september 19, 2007

Vacker höstdag


Ibland behöver man avbrott i tillvaron. Idag var en sån dag. Kursbokens ord smälte samman till en enda röra och jag kände att jag inte kunde ta in mer. Packade istället en fikakorg och åkte, tillsammans med vår yngsta och Zazza, ut till stugan.

En frisk höstdag som bjöd på vackra färger och jordmättade dofter. Jag rensade bort gamla växter. Skördade det sista ur trädgårdslandet. Sparkade boll med Zazza. Drack kaffe på altanen och samtalade med vår yngsta om livet i stort och smått.

Vi återvände till stan med en bukett malvor, en knippe lök, morötter och färsk timjan. Just nu blandas timjandoften med stekt pannkaka. Och på köksbordet lyser en bukett rosa malvor upp denna höstdag.

Böckerna väntar. Och min hjärna, som är fylld med ren och klar höstluft, känns åter mottaglig för filosofins alla märkliga begrepp.

Ibland behövs ett avbrott i tillvaron.

22 kommentarer:

Det Mörka Hotet sa...

Tack för tipset: tror det är dags att ta med sig kameran ut och fotografera den anländande hösten!


DMH/Samuel

Evas blogg sa...

Samuel: Ja gör det! Det är uppfriskande för kropp och själ. Så kan man få en eller annan bra bild också:-)!

Jämtlandstösen sa...

Det har du helt rätt i. Vi behöver avbrott ibland. Det var ju så härligt höstväder idag också.

Evas blogg sa...

Jämtlandstösen: Ja bara man tar sig den tiden så känns det ofast mycket bättre efter avbrottet. Ja visst har det varit härligt i Jämtland idag?!

Bloggblad sa...

Härligt! Te på färsk timjan med lite honung i är jättegott.

Jag hade min kamera med till skolan idag - egentligen i ett speciellt syfte - men när jag gick förbi ungarna på skolgården fick jag några ljuvliga höstklara lekbilder (synd att jag inte kan lägga ut dem på nätet, stämningen i dem är så glad)

Annika sa...

Absolut! Du gjorde det rätta. Det låter som om ni har haft en perfekt dag. Vardagen behöver sådana dagar!!

Evas blogg sa...

Bloggblad: Ja! och det är jättebra att dricka innan förkylningen bryter ut. Synd att du inte kan lägga ut de ögonblicksbilderna, oftast de som är de bästa.

Annika: Absolut. Spontana små saker piggar upp.

Elisabet sa...

Promenerade till mammas boende ikväll, i ett annat syfte än att hälsa på henne, men så blev det ju ändå.
I vanliga fall tar jag alltid cykeln .., nu gick jag .., sakta .., och det blåste våldsam motvind och håret fladdrade i vinden och blev rufsigt .. men ååå, så härligt det var!

Anonym sa...

Ett sånt avbrått hade jag också gärna haft idag. Först jobba i åtta timmar...hem 1,5 timme...sen sitta på en föreläsning i tre timmarna. Visst det var intressant (om den kommunikativa pedagogiken) det Elisabeth Cederwald hade att förtälja men stolarna är hemska att sitta på. Jag tror att hade vi fått göra det här på dagtid med utvilade hjärnor...då hade det varit ännu mera intressant. Så ja nu fick jag klaga lite också. :O)

Evas blogg sa...

Elisabet: Ibland kan det vara skönt med långsamma promenader. Man får tid att stilla sig, tänka och känna. Blåst är något som jag däremot har svårt för, känner mig mest orolig när det blåser hårt.

Gunnel: Ja det är synd att föreläsningar ska vara på kvällstid. Förstår att det är svårt att få till det annars men hur mycket tar man in? Jag hade kurs med ett skolarbetslag vid några tillfällen. De kom efter arbetsdagens slut och det var ingen lätt uppgift för mig heller, att entusiasmera så de orkade lyssna. Men jag förstår dem, så trötta efter en hel dag med barngrupper.

Madicken sa...

Så klokt! Vi hade fint väder på förmiddagen då jag och pedagogen satt och planerade inför lägret. Ska gå ut på lunchen tänke jag men det blev snabblunch och fortsatt planering. Ok, får väl gå i kväll då tänkte jag och naturligtvis blev det busväder i kväll. Typiskt!

Evas blogg sa...

Madicken: Ja det är inte så lätt att ta vara på de vackra dagarna när man arbetar. Jag gör ju lite som jag vill. Fast kvällen har ägnats åt studier. Det som inte görs på dagen får göras på kvällen.

Babsan sa...

Jag älskar hösetn för luften för färgerna.En annan sinnesro infinner sig för mig då ( har blivit med blogg igen)

Evas blogg sa...

Babsan: Ja det blir lite lugnare på hösten. Vad kul att du är tillbaka med dina vackra bilder!

Blyger sa...

Vackra bilder!!!!

Evas blogg sa...

Blyger: Tack ska du ha!

Anonym sa...

Vilket underbart avbrott! Så härligt att kunna ta sig den tiden att njuta av den sköna hösten. Lycka till med läsningen!

Evas blogg sa...

Marskatten: Ja ibland bara måste man ta ett avbrott i det man gör! Tack ska du ha.

Pialotta sa...

Så härligt det där låter.. visst behöver vi andas frisk luft och bara vara ute där i den ljuvliga hösten som kommer mer och mer nu.. härlig luft och dessutom penslen som målar sakteliga höstens alla färger ur paletten:-)

Evas blogg sa...

Pialotta: Ja visst är hösten vacker med alla sina färger?!

bollebygdsbo sa...

Vilken härlig dag du/ni måste haft!
Du gjorde verkligen det rätta.
Fina bilder fick du med dig också. :-)

Evas blogg sa...

Bollebygdsbo: Ja det blev en fin dag. Tack ska du ha!