måndag, september 17, 2007

Flygrädsla och längtan


Jag längtar verkligen efter sol och värme, särskilt sen i morse då marken var täckt av snö. Vi har pratat om det ett tag nu, att vänta in och se om det finns någon restresa vecka 42. Vi har dragit ett streck i våra kalendrar, inget inbokat den veckan.

Ochmed ens drabbas jag av flygrädsla. Jag vill inte. Jag törs inte. Kan det vara gårdagens flygolycka i Thailand som påverkat mig?

Dubbla känslor. För och emot. Positivt kontra negativt.

I morgon ska jag bestämma mig.

12 kommentarer:

//soP sa...

Åh-snö, så underbart! :-)

mossfolk sa...

Snö?! Jag älskar i och för sig första snön... men kanske inte i september.

Jeez sa...

Flygrädsla eller rädslor öht ska man ju inte på nåt sätt förminska. Men. Påminner om att det är mycket större risk att råka ut för en bilolycka eller att gå över vägen än att flyga... (jag vet, säg det till dem som är med om just flygolyckor, men jag vill ju att du ska åka iväg och ha det skönt!) Och dessutom. Den som inte är rädd kan inte heller vara modig, visst?!

Evas blogg sa...

//sop: Nja, jag håller inte riktigt med dig där!

Mossfolk: Nej det är alldeles för tidigt!

Jeez: Tack ska du ha! Jag brukar inte känna av denna rädsla som infann sig nu. Och precis som du säger: den som inte är rädd kan inte heller vara modig. Och jag längtar verkligen efter miljöombyte, framförallt efter värme.

Annika sa...

Klart du ska åka!!! Flygrädsla sätter käppar i hjulet för många. Låt den inte göra det för dig. Ett tag var jag rätt rädd att flyga, men jag har ju inget val, bara att bita i det sura äpplet. Försöker tänka på det där att det är en av 15 milj som dör i en krash. Mkt farligare att åka bil...
När man väl kommit upp på marschhöjd kan det tom vara skönt att flyga. Försöker tänka att eventuell turbolens är som en gropig landsväg.
Ge dig iväg nu :-))))

Anonym sa...

Jag tror att ni kommer att åka. För tänker vi till så händer det mycket mera olyckor på vägarna än i luften och att sätta sig i bilen och köra iväg känns konstigt nog inte så farligt.

Blyger sa...

Men visst försvann väl snön i ett nafs? Det var nog ingen trendsättande snö som föll över er, tror jag... Det dröjer nig med vintern än...

Du, om du skulle välja resmål utan flyg inblandade så väljer du ett mer miljövänligt alternativ, i alla fall. ;-)

Elisabet sa...

eva: det är klart att du ska åka! Själv är jag fatalist .., händer det så händer det.
Min moster ringde tre månader innan min pappa dog och berättade för mamma att det inte var långt kvar för honom .., hon såg honom bäras ut på bår .., han var frisk då.
Just därför att hon så många gånger kunde säga sånt, tror jag att ens tid är utmätt.
Då spelar det ju ingen roll.
Boka biljett och var lycklig!

Anonym sa...

Jag förstår dig så väl! Förra sommaren var dottern och jag på Kreta och flygfärden hem vill jag inte göra om. Något så vingligt, guppigt och osäkert har jag aldrig upplevt.
Vi lovade varandra att om vi bara skulle komma säkra ner på marken igen skulle vi ALDRIG flyga igen.
Men det gjorde jag ändå, bara några månader senare. Utan problem! Det är ändå det säkraste färdmeldet och det som sker, det sker, vare sig man är i luften eller på jorden.

bollebygdsbo sa...

Har ni fått snö??
Har inte frågat dottern i Hålland/Undersåker, det måste jag göra.

Anonym sa...

Jag tycker att du ska boka. Man blir bara låst av sådana tankar. Jag o maken åker till Kreta 5 trots hans flygräsdla. / Babsan utan blogg

Evas blogg sa...

Annika: Nej jag brukar inte känna denna rädsla men jag har, sen jag skrev inlägget, insett att det även är andra saker som mitt motstånd handlar om.

Gunnel: Så sant. Tror det är känslan att vara så långt uppe i luften som kan kännas otäckt. Ingen kontroll över situationen, man kan inte heller kliva av.

Blyger: Ja det gör jag och det är bra. Fast jag har inte så dåligt samvete för jag flyger så väldigt sällan nu för tiden.

Elisabet: Ja så är det, händer det så händer det. Jag kan ju bli påkörd utanför vårt hus också. Men vi får se hur det blir. Visst lockar värmen men det är så mkt annat just nu som behöver få sin tid i anspråk.

Marskatten: Luftgropar är inte roligt alls. Minns när jag åkte hem från Kos för ca 30 år sen (oj så länge sen!), vi hamnade i ett hemskt oväder. Men på den tiden var jag väldigt orädd av mig, brydde mig inte så mycket. Det gjorde däremot en av mina reskamrater, hon var helt hysterisk. Hon pratar om den flygturen än.

Bollebygsbo: den smälte snabbt bort, tack och lov!

Babsan: Kul att du hälsar på! Ja vi får se hur det blir. Hoppas ni får det bra på Kreta!