torsdag, maj 24, 2007

Lågkolhydratmat

http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika

Den här bloggen hittade jag igår. Äta mat utan kolhydrater för att gå ner i vikt. Jag köpte konceptet på direkten. Nu ska jag testa en vecka och se om jag klarar av det och om det hjälper mig.

De fem kilon jag gått upp under vintern SKA bort innan sommaren! Jag har inte råd att köpa nya kläder och jag mår inte bra av att ha en mage som liknar en grosessmage (åttonde månaden).

Vad jag inte får äta nu är: Bröd, pasta, potatis och allt med socker i. Frukt kan jag ta ca en per dag (de innehåller fruktsocker). Men jag ska äta nyttigt fett, inga lightprodukter, inte alls.

En dag är nu avklarad och den har fungerat bra. Jag köpte bland annat en Brieost, det får jag äta! Och svarta, stora oliver.

Det går ingen nöd på mig, åtminstone inte än. Men jag har haft en ordentlig huvudvärk ikväll, kan det vara socker kroppen skriker efter?

Nu hoppas jag att ni kommer med glada tillrop och peppar mig att fortsätta!!

Fem kilo ska bort, så får det bli!

Uppdatering fredag eftermiddag:

JAG HAR HUVUDVÄRK OCH ÄR GRINIG, GRRRR!!

KAN DET VARA SOCKERBRISTEN SOM SKRIKER I MIG?

30 kommentarer:

Vonkis sa...

Kämpa på! Det är säkert sockret som försöker knacka på med huvudvärken. Beundrar verkligen alla som kör den här metoden. Inte äta potatis liksom. Imponerande. Verkligen imponerande!

Evas blogg sa...

Vonkis: tack! Men jag har bara klarat en dag än!! Tänkte inte berätta för någon om detta (om jag skulle misslyckas) men det är inte min stil - att vara tyst! Men jag lovar, jag ska kämpa!!

Ingela sa...

GI:andet har gått osm en farsot här i vinter. Man börjar känna sej som ett "lass" när alla springer omkring och är smala(-re).

Jag har nog funderat, men det var det där med brödet, muslin och gröten. Jag älskar ju sån mat...

Madicken sa...

Har testat och det funkade ett tag - tills jag spårade ur. Ska ta nya tag igen *puh*.

Evas blogg sa...

Ingela: Jag har bara tyckt det verkat alltför jobbigt förut, men när jag läste på Annika Dahlqvists blogg igår blev jag med ens så peppad. Gör i alla fall ett försök. Jag är ingen brödälskare, ej heller pasta, men jag älskar grädde och goda ostar. Så metoden passar nog mig, fast....sötsaker har jag svårt att vara utan!!

madicken: Var det jobbigt? Gick du ner? Jag kommer säkert också att "spåra ur", brukar tappa stinget efter ett tag. Men nu vill jag verkligen gå ner dessa fem kilon.

Blyger sa...

Jag har en förpackning med stora, svarta oliver... kanske borde skicka dem till dig?

Evas blogg sa...

Blyger: Man tackar!! Är det med kärnor? De är extra goda!!

Blyger sa...

Japp! Kärnor!

smulan sa...

Dr Dahlqvist har jag hört talas om; jag tror att det hon som blev motarbetad på sin VC för att hon trodde på den här viktnedgångsmetoden. En bra site!

Lycka till Eva!

Madicken sa...

Det var inte alls jobbigt och ner gick jag - men sedan vet jag inte riktigt vad som hände...semestern förra året tappade jag greppet. Men ska ta greppet igen. Jo NU vet jag! Jag slutade äta stor frukost. Så länge jag åt ägg, bräckt skinka, lite ost tex på morgonen så gick jag ner. Dags börja om med det då...

Evas blogg sa...

Blyger: Vi kan ju ta dem när vi ses!! En helkväll med oliver!!

Smulan: Ja, hon var mkt motarbetad, kollegorna skrattade åt henne. Men de slutade skratta när hon själv gick ner 17 kilo.

Smulan: Jag har ju varit dålig på detta med frukost, en macka och kaffe. Nu tar jag en tallrik fil - utan socker och ett ägg. Funkar bra fram till lunch, efter två dagar!! Blev du inte jättesugen på sötsaker ibland?

Blyger sa...

Urk!

Blyger sa...

Du kan gnaga i dig oliverna så har jag...nåt annat... nötter kanske?

Madicken sa...

Inte så farligt med sötsug. Men jag äter ju nästan aldrig kakor, tårtor odyl annars heller för det går inte i det här jobbet att bara ta emot allt som bjuds. Skulle bli katastrof! Frukt och nötter däremot och en glass ibland. Hm och om det bjuds på något hembakat med smör i då har jag svårt att stå emot. Man måste unna sig det ibland. Men vid rivstart av lågkolhydratsprogrammet bör man ju undvika allt extra socker för att se resultat.

Lena sa...

YESS, det är metoden för "god-mat"-fantomer! Jag har hållit på i det tänket sen i höstas och jag mår SÅ BRA. Inget svall i blodsockret, nästan aldrig hungrig - sådär så man håller på å svälter ihjäl du´vet! Några kilon har jag tappat, men framför allt så mår jag toppen.
Håll ut!

Evas blogg sa...

Blyger: Ja du är ju ingen olivfantast men...varför har du oliver om du inte gillar dem?? Present?

Madicken: Förstår att man inte kan tacka jag till allt, men är det inte svårt att tacka nej? Blir inte folk stötta? Äldre människor har ibland svårt att förstå att man säger nej, ex min mamma!! Hon tar det personligt. Vad skönt att inte ha sötsug, det är mitt dilemma. Men det kanske försvinner i och med denna kost.

Lena: Men så roligt, att du gillar den här formen. Äter du alltid strikt efter den eller "slarvar" du någon gång? Blir det inte jobbigt i längden?

Blyger sa...

Alldeles riktigt, jag har inte köpt dem själv...

Matildas fikarum sa...

Du gör det bra som kämpar på och bantar. Kan du inte smitta av dig lite bantning på mig? Min mage står i alla fyra hörn.

Evas blogg sa...

Blyger: Hur gör du med oliven i martinin??!!

Matilda: Min mage står också i fyra hörn, inte kul. Därför jag måste göra något radikalt. Brukar def. inte banta men nu måste en förändring ske!!

Anonym sa...

Jag skulle behöva göra samma sak men har så svårt att komma in i "bantartänket".
Ha en trevlig fredag. /pimpim

Evas blogg sa...

Pimpim: Tack detsamma!!! Jag har också det, svårt med bantartänket, men nu var botten nådd!!

Blyger sa...

Enkelt! : hoppar över martinin! ;-)

Vonkis sa...

"Baraa en dag"! Vad är det för snack. Att klara en dag är ju superbra! Förminska inte din prestation i det här nu. Du har varit jätteduktig och du får tycka det! (många utropstecken blev det)

Evas blogg sa...

Vonkis: TACK SNÄLLA DU för peppningen!!! Ja nu är det snart två dagar. Inget sug efter sött men huvudvärk. Kroppen rensar nog ut en massa skräp just nu.

Vonkis sa...

De gånger jag har slutat eller minskat drastiskt på socker brukar jag faktiskt lukta på godiset om det finns i närheten. Det låter kanske konstigt men det har hjälpt mig. Jag har inte moffat sötsaker sedan januari. Jag kan äta en kaka eller glass ibland men det blir inte samma mängder som tidigare.

Evas blogg sa...

Vonkis: Kanonbra gjort! Inget godis sen januari! Nog kommer det att bli en och annan glass här också i sommar!!

Vonkis sa...

Eva
Jag har ätit godis sedan januari men det har blivit väldigt lite. Jag äter mer regelbundet och nyttigare nu så godissuget försvann. De gånger jag ätit godis (choklad, bl.a. när jag var Schweiz), kakor och glass blir det inte samma mängder som tidigare. Oftast lämnar jag till och med kvar glass/kakor på fatet.

Evas blogg sa...

Vonkis: Ja tänk, det har jag redan märkt, sockerbehovet är inte ett dugg svårt att bemästra, för det är mkt litet av det! Härligt.

Anonym sa...

Jag har läst en artikel om den där "dieten" och tycker den verkar helt otroligt spännande. Visst är det så att du ska använda riktigt smör och grädde...mums.

Men en sak som slog mig när jag läste den är ... hur ser våra ådror ut inuti.

Jag skulle lätt klara mig utan potatis, ris och pasta...men frukt ...huga jag som är fruktoman :O)

Evas blogg sa...

Gunnel: Ja, smör och grädde! Det är det som hjälper mig. Vet faktiskt inte hur det blir med ådrorna, ska kolla mer på hennes sida. Jag har också svårt att låta bli frukt, men tar inte mer än två per dag nu.