fredag, maj 25, 2007

HJÄLP!!!!

Kan ni hjälpa mig med lite stylingtips?!

I morgon ska jag och fyra andra bli fotade, det handlar om en kulturell begivenhet (mer kan jag inte säga än).

Kulturfolk=svarta kläder är kanske en fördom som vi har. Jag hade INTE tänkt ha svart utan en av mina färgglada kavajer, svart tröja och svarta byxor därtill.

Men......

som ni nu vet så är min kropp fem kilo tyngre än förra sommaren. Mina färgglada kavajer bär jag bara sommartid och har därför inte provat dem tidigare i år. Ikväll när jag stod framför spegeln iklädd en av mina sommarkavajer började jag nästan gråta. Färgglatt korvskinn på medelålders dam!!!

De fem kilona verkar ha satt sig ovanför midjan.

Så....

nu får det bli svarta byxor, svart tröja, svart kavaj och knallröd lång halsduk (lite nonchalant virad runt halsen!) - kulturperson, eller?

Vad ska jag annars göra??!! Allt känns för litet!!

P.S Vi ska fotograferas utomhus, i västra Jämtland. Med andra ord, INGEN SOMMARVÄRME!

28 kommentarer:

Elisabet sa...

Å, jag förstår dig PRECIS!
Men jag tycker att det låter hur fint som helst.
Sjalar och halsdukar gör underverk ..-)

Kram till dig, Eva.

Evas blogg sa...

Elisabet: TACK!! Jag litar på dig! Dottern säger att det är tantigt med kavaj men vad då, jag är ju tant!!

Elisabet sa...

Jag måste bara berätta .., i affären kom igår en kvinna som är betydligt större än jag själv. Jag tänkte när jag såg hennes rumpa och mage att .. ja, hon är då verkligen frodig.
Och så vände hon sig om.
Åååå,det var ju HON!
Den här kvinnan är den allra mest sinnliga kvinna jag vet .. hon har allt .., och hon tycks inte bry sig i sina överflödskilon.
Hon bara är stolt över sig själv.
Och vet du så vacker jag tycker att hon är. Och hennes man, som är en som dröm, han ser på med henne med sån ... ömhet och stolthet!

Evas blogg sa...

Elisabet: Så där kan jag också tänka om "stora" kvinnor. En del är så stiliga med all sin pondus men själv tycker jag bara att jag är fet och ful. Det handlar ju mkt om hur man tycker om sig själv. Men när kläderna blir för trånga, då är det inte kul!! Jag hade verkligen sett fram emot att bära min knallrosa kavaj!!

Blyger sa...

Ja, du... Jag känner någon som VERKLIGEN stämmer överens med klädbeskrivningen du gav nu!!! Skillnaden är att hans svarta underdel består av skinnbyxor... Du kommer nog på vem jag menar... Men allvarligt talat, har du inga växtfärgade linnekläder, en batikscarf eller annat piffigt? ;-)

Jag tycker det låter som en schysst outfit, men om du vill ha mer färgglatt (jag fick den uppfattningen av din kommentar på min blogg) så...: Var det inte så att du har någon färggrann polo? Nej, förresten! Jag undrar om du inte har en superduperfin blus!?!? En vit! Som du haft vid en grötbjudning för ett och ett halvt år sedan! Sen tror jag att du har en jättefin blus i garderoben i dotterns rum! Kolla där!!! (Ok, nu lät jag nog som Saida eller så, men det bjuder jag på! hihi )

Evas blogg sa...

Blyger: Hahaha, jag fattar precis vem du menar!! Men grötblusen är också för liten!! Allt är för litet!! Jag har en svart crepetunika med spets, som inte är för liten. Kanske den och byxorna och den röda halsduken? Lite roligare än kavaj, kanske!

Blyger sa...

Och Snö of Sweden till!

Evas blogg sa...

Blyger: INGET växtfärgat, please!

Evas blogg sa...

Blyger: Men med halsduken syns inte Snön!

Blyger sa...

Är den vita för liten? Tänk vad allt krymper i garderoben!! ;-)

Jag tror det blir schysst med tunikan! (det andra funkar ju med! Huvudsaken är att du känner dig bekväm)

Blyger sa...

Snö of Sweden ELLER halsduk

Evas blogg sa...

Blyger: Hottare med halsduk, eller?

Blyger sa...

hot och hot... ja, det kanske blir för hot, om det är varmt ute... ;-) annars spelar det nog ingen roll... är det krusiduller på tunikan? vad passar bäst till? Vilken färg är det på ditt nuvarande Snö?

Evas blogg sa...

Blyger: Jag tänker också så, att är man bekväm så blir det bättre bilder. Och stå och frysa är ingen höjdare, stela bilder. Tack för backupen!!

Madicken sa...

Hm, svart är ju alltid svårt på foto...du bör absolut ha något ljust nära ansiktet som lyfter och lyser upp. Kavaj är INTE tantigt, har haft kavajer sen jag var 20! Men visst blir man lite småknäckt när alla kläder krymper i garderoben.

Evas blogg sa...

Blyger: Diskret tunika, bara lite spets kring V-ringningen. Men jag gillar kombinationen rött och svart. Tror inte på någon värme, plus nio grader i V Jämtland i morgon!!! Blåst därtill, burr!!!

Evas blogg sa...

Madicken: Tack! Funkar rött? Jag har ganska mycket färg i mig själv.

Blyger sa...

Antingen lyssnar du på Madicken och styr upp något ljust, eller så tar du halsduken.

Blyger sa...

Antingen lyssnar du på Madicken och styr upp något ljust, eller så tar du halsduken.

Madicken sa...

Man klär ju oftast i den färg man känner sig finast i - så det blir nog bra med rött då!

Blyger sa...

Madicken: När du har coachat färdigt på denna sida får du gärna ta svängen förbi Blygers... och ge råd, om du vill..... =)

Madicken sa...

Blyger, jag har lämnat ett litet tips till dig :0)

Evas blogg sa...

Madicken Och Blyger och Elisabet: Tack för era råd!
Och Blygers frågeställning är det kanske lite mer djup i!

smulan sa...

De bästa kläderna, tycker jag, är de man trivs i för tillfället. KÄNNS de bra på, spelar det ingen roll hur de ser ut. :)
Och linnekläder är aldrig fel....

Vonkis sa...

En tanke som slog mig är att tröjan kanske inte behöver vara svart. Den kan ju vara väldans färggrann. Varför inte kosta på dig en ny härlig tröja till det här tillfället?

Anonym sa...

Har samma problem men det därlåter
jättesnyggt. Ha en trevlig fotostund. /pimpim

Gunnel sa...

Du har säkert varit jättefin idag.

Evas blogg sa...

Smulan: Ja trivseln betyder allt!!

Vonkis: Ja nu blev det ju en röd klänning istället!!!!

Pimpim: Tack!

Gunnel: Tack snälla!!