fredag, april 20, 2007

SemesterdrömmarJag har, de senaste förkylningsdagarna, suttit och kollat på nätet och drömt om ett ljuvligt semestermål. Vad vi är ute efter är ett litet hotell, mitt bland ortsbor och lokal stämning. Resmål, en lugn plats med närhet till havet. Nu har jag funnit Skiathos i den grekiska övärlden. På denna balkong drömmer jag om att sitta i september och blicka ut över havet.

Är det någon av er som har varit på denna ö? I så fall tar jag tacksamt emot era erfarenheter. Själv vet jag ingenting om denna ö.

25 kommentarer:

Madicken sa...

Inte varit - men vill! Älskar Grekland och har luffat runt Peleponessos+besökt ön Egina den som ligger närmast Aten. Maten, dofterna, det galna härliga folket, kyrkan, klimatet,suck...

Anonym sa...

Inte där men andra grekiska öar.
Jag suktar och skulle oxå vilja vara där.
/pimpim

Evas blogg sa...

Madicken: Ja Grekland är något speciellt, men jag vill till en liten ö, inte fullt så kommersiell som de större.

Pimpim: Ja visst ser det fint ut?!

Bloggblad sa...

Det ser ju helt ljuvligt ut - men ändå längtar jag inte bort. Längtar bara efter att sitta under mitt äppelträd... och slumra till lite... och åka ner till kanalen och sitta och titta på turister... ta en glass....eller en öl.

(Blir ju lite billigare också!:)

Evas blogg sa...

Bloggblad: Ja, just nu vill jag inte åka bort. Inte heller under sommaren, då är det så fint här hemma och alldeles för varmt utomlands. Men när hösten kommer, då känns det fint att fylla på soldepåerna och byta miljö ett tag. Grunda för den analkande vintern.

Vonkis sa...

http://www.in2greece.com/swedish/places/summer/islands/skiathos.htm

Det ser ju inte helt fel ut det där...

Elisabet sa...

Jag har inte heller varit där, men till Egina, - så där .... - i höst blir det Samos och Kokari med Emil.
Det blir nog lugnt och fint.

Hoppas att du hittar nåt som passar, Eva, det är dig väl unnat.

Evas blogg sa...

Vonkis: Nä du, det gör ju inte det!

Elisabet: Tack ska du ha!! Ja Samos ser fint ut också, har kollat lite på den ön också.

Evas blogg sa...

Vonkis: Jag kommer inte in på länken du skickade med!!

smulan sa...

Hej Eva! Hoppas att du känner dig bättre nu!

Jag har varit till Skiathos. En lika underbar ö som de flesta andra grekiska öar. De liknar lite varandra och alla har sin speciella charm. Havet, hamnen och tavernorna. Och den lilla balkongen på hotellet - som gjort för en ouzo på kvällen!

Själv åker jag tll Kreta den 4 maj. Också en underbar ö!

Lycka till!

Evas blogg sa...

Smulan: Tack för din info!! Ja då kan jag känna mig trygg i vissheten om att det är en genuin liten grekisk ö. Jag fick en sån otrolig Greklandslängtan nu när jag var sjuk. Det är något alldeles speciellt med de små grekiska öarna. Inget annat går upp mot dem. Hoppas ni får en fin resa till Kreta, där var jag för 32 år sen!! Oj, oj, det lär nog vara förändrat nu!

Blyger sa...

Nä, jag har inte varit där, men jag är ganska liten och vig (?!) och kan säkert klämma ner mig i din resväska... ;-)

Evas blogg sa...

Blyger: Hm, ja...kanske!

Vonkis sa...

Hoppas det fungerar den här gången.

Skiathos

Anonym sa...

Oj så länge sedan jag var på solsemester. Det där ser inte fel ut. Jag skulle nog göra som ni har gjort...söka en plats där det är lite lugnare. Det kan vara kul att vara på ett ställe där det inte har varit så många innan

Evas blogg sa...

Vonkis: Tack! Nu har jag läst lite mer om Skiathos. Vad jag främst fastnade för var att det finns ett kloster strax utanför staden! En liten ö med massor av fina stränder. Verkar lockande!

Gunnel: Ja ön är inte stor men det verkar vara en hel del hålligång, men var är det inte det?

Elisabet sa...

Ett annat tips, för ett annat år, kanske .., är Kas i Turkiet; en liten pärla med nästan inga diskon och när du har har promenerat i stan två kvällar, hälsar affärsinnehavarna bekant på dig.
Vi åkte dit med Apollo för tre år sedan och det var nog mitt livs semester. Bodde på ett hotell med svindelutsikt över havet .., fullständigt suveränt och billigt var det också.
Med båt tog man sig till en grekisk ö bara nån halvtimme bort.

Evas blogg sa...

Elisabet: tack för tipset! Ja Turkiet är ett fint land, Kas har jag inte hört talas om förut. Men det låter ju helt underbart!

Matildas fikarum sa...

Det är något speciellt med Grekland. Jag har bara varit till Aten och Korfu och det var en massa år sedan, men jag har alltid velat åka tillbaka någon dag. Det där fotot ser alldeles alldeles underbart ut!

Evas blogg sa...

Matilda: Ja visst gör det?!! Det är också längesen jag var i Grekland, nu fick jag en oerhörd längtan dit. Helt plötsligt, så här i förkylningstider.

JULIE K sa...

Åja dom grekiska øarna er bara underbara : )

Evas blogg sa...

Julie: Instämmer helt!!

Anna sa...

Nej, har bara varit på Lefkas, men min syster har besökt skiathos och tyckte att det var bara bra. Anna

Evas blogg sa...

Anna: Tack, låter fint att veta!!

Anonym sa...

Hejsan!
Om du inte har besökt Skiathos så gör det! Jag har varit där över 20 gånger! Du kan även gå in på skiathosbloggen.webblogg.se det är en man som heter Janne som bor på ön som skriver allt som är värt att veta om ön. Han kommer även att prata om Grekland på en kryssning som skall vara den 24/11 från Stockholm till Åbo. Man kan åka anslutningsbuss från Sundsvall: gå gärna in och läs om kryssningen på http://www.tallinksilja.com/sv/tab1/hobbyTrips/cruiseZorba.htm

Förra årets kryssning var superkul.