tisdag, juni 05, 2018

Maj månad blev en sommarmånad

Tänk att vi fick en sommarmånad så där strax efter det att vintern hade tackat för sig. Jag har aldrig upplevt en sån maj som detta år, all växtlighet exploderade och solen strålade under flera veckor. Så ljuvligt.

Vi flyttade ut till stugan i början av maj och jag gruvade mig för att bo här utan kamin (som vi ännu inte får elda i). Inte en dag har vi saknad att elda då värmen utifrån har gjort sitt. 

Det har även varit en jobbig månad, gamla mamma ramlade för över tre veckor sen och slog sig så illa att hon fick en fraktur i en nackkota. Hela ansiktet har varit blått och svullet, nackkragen hon måste ha på sig har hon tagit av sig lite då och då. På torsdag ska hon hem till lägenheten igen och vi får se hur det går.

Jag fick magsjuka för några veckor sen, bara så där. Ett jobbigt dygn med hinken bredvid sängen. Det har tagit två veckor innan jag har kunnat äta som vanligt igen.

Vi har jobbat på med renoveringen efter branden, mycket ute som skulle städas bort. Inne har maken tapetserat och målat, nu ska det målas utomhus. Kaminen är en följetong i sig, nu är den installerad och godkänd, kanhända blir allt klart innan midsommar (kommunen ska ju godkänna allt).

Nu är vi redan inne i juni och den typiska jämtländska försommarkylan har infunnit sig. Nio plusgrader och nordvästvindar idag, det är kallt! Och just nu finns en längtan efter att få elda i kaminen. Jag har ett fläktelement som värmer någorlunda. 

Just nu funderar jag på vilka blommor som går att plocka till midsommarstången, de flesta tidiga blommor har redan slagit ut. Men, men det finns andra saker som är viktigare att tänka på. Det blir som det blir. Nu vill jag att värmen ska återvända, vi behöver den, vi frusna nordbor.


   Otis på vitsippsängen bakom stugan. Nu är sipporna utblommade för detta år.


                                 Nyskurat dass kräver sin blombukett.


                                                Mat för en sjukling.


                      Efter två veckor på sjukhuset fick mamma åka till 
                      ett korttidsboende. 
                      Hon längtade hem men just då var det här
                      det bästa alternativet.


                 Det lilla äppelträdet stoltserade med mängder av blommor.


                         Jordgubbssaft och mandelkubb under parasollet. 
                                                   Sommarfeeling.

2 kommentarer:

Hajan sa...

jA LILLA GUMMAN ,DET ÄR INTE MÅNGA ALTERNATIV OCH VÄNDA PÅ.
Det är mycket för Er att tänkapå., när vi bliver äldre och äldre.
Jag vill inte byta med min son, De kan ju inte ställsa upp hur mycket som helst. Jag är så glad så länge man kan fixa matlagning och sådant i alla fall.
I morgon är det vår nationaldag en så länge i alla fall.
kram från Hajan

Evas blogg sa...

Hajan: Nej man kan ju inte vara där hela tiden och nu lagar inte mamma mat längre så jag får frysa in matlådor som hon kan värma.