onsdag, februari 14, 2018

Osndag med solsken och en fågel som sjöng


Idag hörde jag en fågel sjunga. Det gav mig hopp. Hopp om att  det kommer en vår. Jag och hunden tog promenaden förbi änderna vid bron, de sjöng inte, deras läten lät mer som ett bröl. 

Jag träffade en äldre dam som kom sparkande. "Men nu är han glad", sa hon och menade hunden. Ja, han älskar att gräva i snön, så han älskar denna vinter.
"Jag har bott här vid sjön i 60 år och jag har aldrig sett så mycket snö som i år", fortsatte damen.
Jag kan förstå det, snöhögarna är gigantiska.

Maken är sjuk i influensa. "Det trodde jag aldrig", var hans kommentar. Han som aldrig är sjuk har nu feber och är så risig. Jag har vaccinerat mig och hoppas att jag klarar mig från detta elaka virus. Februari måste vara årets värsta månad när det gäller sjukdomar. Är det inte influensa så är det vinterkräksjuka, som vår yngsta har fått. 

Det är bara att hålla ut. Så länge målar jag sommarbilder och längtar. Någon gång i framtiden blir det säkert sommar.

Idag är det Alla hjärtans dag, som jag är så tråkig att jag inte firar. Jag tycker inte det behöver vara en speciell dag för det, för mig gäller det alla dagar. Och det behöver inte handla om att köpa gele'hjärtan eller blommor. För mig handlar det mer om att respektera sig själv och andra. Att kunna ge beröm och vara kärleksfull året om. Och visst, det är roligt att fira men det kan man även göra andra dagar än den som någon har bestämt. 

Nu ska jag steka pannkakor till min sjuke man. Och solen fortsätter att skina.

3 kommentarer:

Hajan sa...

Hejsan lilla Bloggkompis. Sitter och går im yill sådana som
inte kommenterar själva.
Trodde att jag skrev till Dig i går, men <du har ju inga kommentarer.
Förlåt mig, så gaggigt. men jag är ju gammal.

Elisabet. sa...

Ack ja, sååå många som ligger sjuka; antingen förkylda/febriga eller så är det nånting annat. Hoppas att han kryar på sig!

Evas blogg sa...

Hajan: Hej på dig! Nu finns din kommentar här.

Elisabet: Ja det är nog kulmen just nu. Han är fortfarande sjuk.