torsdag, december 08, 2016

Regn, sockor och en resa

Det är december månad och det regnar. I morse stod all busstrafik stilla för vägarna var som isbanor. Jag är ingen vintermänniska men nog föredrar jag snö som knarrar under skorna istället för halka. Detta uppochnerväder gör ingen människa glad. Nu har jag gnällt färdigt.

Idag kom ett paket på posten, det var tre garnnystan som jag hade beställt. När jag var ung stickade jag mycket, gärna med växtfärgat garn. Jag försökte mig på mönsterstickning och det gick riktigt bra. Jag minns när jag nyss hade träffat maken, då stickade jag en Islandströja till honom (ville väl göra mig lite till). Men, jag stickade även en Islandströja till makens bror och till en av deras kompisar. Nu skulle min nacke och rygg aldrig klara av att sticka tunga saker. Nu ska jag försöka mig på ett par sockar. Det är längesen jag stickade och jag får väl se hur det går. Jag har haft en sticklängtan så länge nu så det är bara att följa sin längtan. Hur det går visar sig.

Nu är väskan packad och i morgon bitti flyger vi till Stockholm för att hälsa på vår äldsta och hennes make några dagar. Vi ska gå på teater, restauranger, luciakonsert i storkyrkan och kanske strosa runt i gamla stan, där det är julmarknad. Det kan vara skönt med ett avbrott i vintermörkret.

Men snart! Snart vänder det.

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Härligt Eva! Hoppas att ni får riktigt fina dagar tillsammans!

Evas blogg sa...

Elisabet: Tack ska du ha! Ja det blev en fin helg, på alla sätt och vis.

Karin Härjegård sa...

Härligt med stickningen! Och härligt med dagarna i Stockholm! Hoppas ni hade det fint!

Evas blogg sa...

Karin: Ja jag hoppas på det, kanhända har jag glömt hur man stickar och ledsnar. Fast det vore ju synd. Vi hade det jättebra!