söndag, november 22, 2015

Vacker dag och kolbullar


Vilken vacker dag vi har haft! Ett milt solsken och frostig natur. Vi åkte till stugan, jag sprang runt och fotograferade allt det vackra.


Tänk vilka konstverk vår natur skapar!


Vi stekte kolbullar i gjutjärnsstekpannan som jag köpte på loppis i somras. Egentligen brukar jag inte vara så förtjust i kolbullar men gör man dem tunna och frasiga går det bättre att äta dem.

Recept på kolbullar
4 dl vetemjöl (jag bytte ut 1 dl till grahamsmjöl)
ca 7 dl vatten
1/2 tsk salt
ca 400 gr fläsk, tärnad i bitar

Stek över öppen eld tills bullarna blir lite bruna, vänd och stek en stund på andra sidan.

Riktigt trevlig utflyktsmat, om man har en rejäl stekpanna och en eld. Kaffe på det, sen är man mätt och belåten.

5 kommentarer:

Hajan sa...

Det verkar ju riktigt gott, allt som är enkelt bruka smaka gott faktiskt.
Först tyckte jag att det lät som Raggmunk men där är ju potatisen
den stora smakgrejen och löken.
Jag ocskå tycker om den frostbitna naturen

kram Hajan

mossfolk sa...

Kolbullar, eller kôlbuller som de säger där jag kommer ifrån, smakade jag då och då som barn. Minns det som något gott, men är egentligen inte säker på om det är smaken eller själva upplevelsen jag minns så positivt ;)

Vacker bild på kristallerna. Naturen är verkligen fantastisk!

Evas blogg sa...

Hajan: Ja ibland kan det enkla vara nog så gott. Ja visst är det vackert ute nu, frost är bland det vackraste jag vet.

Mossfolk: Nej ibland kan det vara upplevelsen som smakar gott. Jag är ingen storätare av kolbullar för jag är lite kinkig med mjölmat, men nog tunna så funkar det. Ja visst är det otroligt vad naturen kan göra!

Elisabet. sa...

Kolbullar ..., men det blir väl nästan som plättar? Eller ...?

Evas blogg sa...

Elisabet: Lite liknande fast utan ägg och enbart vatten. Lite "fattigare", så att säga.