söndag, november 15, 2015Idag har vi bakat tunnbröd i den gamla bagarstuga. Den som en gång tillhörde oss. Det var då. På den tiden vi bodde i huset som speglar sig i fönstret. Nu lånar vi stugan ibland. Där finns ingen el. Man får tända ljus när skymningen faller. Där är det kallt men det finns en kamin och en ugn som värmer. Den var en perfekt dag att baka tunnbröd på. Att skingra tankarna från allt skit som pågår i  världen. Från all ondska och all fanatism. I den lilla stugan sprakade elden och det doftade gott av nybakat bröd. Den där stunden behövdes. Lämna ute världen några timmar. Det gav energi och gott bröd till jul.

 

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Precis. Vi tittade på fotbollsmatchen igårkväll och översköljdes av glädje och det var precis vad som - just i den stunden - behövdes.
Dom fanatiska IS-krigarna kunde dra käpprätt åt skogen!

Evas blogg sa...

Elisabet: Ja vi måste fortsätta att leva och känna glädje i livet.

Pottäng Gård sa...

Vad fantastiskt mysigt att baka tunnbröd, låter som att bristen på el bara ökade trivselfaktorn i detta fall!

Andra året i Hjo sa...

Om man skulle ta och baka sig ett tunnbröd. Finns inte i Matbröd: Goda favoriter ur Hembakat. Då får det bli ett knippe rosenstavar. Kanske. Imorgon.

Evas blogg sa...

Pottäng gård: Ja den där gamla stugan inger ett lugn, det gillas.

Andra året...: Rosenstavar? Vad är det?

Karin Härjegård sa...

Precis vad en kan behöva. Stänga världen ute för en stund och bara vara i det gammeldagsa och ursprungliga. Blev det gott bröd?

Evas blogg sa...

Karin: Ja ibland behöver man verkligen stänga ute världen. Ja det blev riktigt gott! Nu har vi bröd till jul.