lördag, maj 09, 2015

Vår, vad är det?


Jag scrollar förbi alla vårbilder som läggs ut på sociala medier. Orkar inte ta in alla upprymda bilder på blommor och spirande grönska. Här i inlandet i Mellansverige kommer sällan någon vår. Först är det kallt, sen blir det lite mindre kallt och därefter blir det en veckas värme då allt händer. Då kommer försommarexplosionen. Dit är det antagligen några veckor.

Jag vet egentligen inte hur våren kan vara. Vet bara att det finns en längtan efter något annat än kyla. Vet att jag längtar efter att få stoppa händerna i varm jord. Men orkar inte bry mig i alla andras vårsysslor, de som har denna årstid. Kanske är jag egentligen avundsjuk.

Nu ska jag i alla fall ut till skogsbrynet och grilla. Långkallingarna är på, mössan likaså. Och jag vet ju, det är bara att flytta eller gilla läget. Vädret har jag ingen kontroll över.

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Och jag har en massa blogg- facebookvänner som är ute och reser över hela världen...

Hajan sa...

inte tusan skall du flytta, nej det bliver ju att gilla läget.
Eller hur ?
Det bliver vår hos Dig också, det är bara så att i bland går allting
" jäkligt sakta "

HA DET BRA LILLA GUMMAN, FRÅN DEN RIKTIGA GUMMAN hAJAN

Elisabet. sa...

Precis den känslan hade jag när vi bodde hemma och jag pratade med min syster i Skåne! Medan jag slängde ut snö på vägen för att det fortare skulle smälta, pratade hon om körsbärsblom och tulpaner!
Nej, jag höll på att bli galen!

Och nu gör jag precis samma sak och gör dig galen :)
Förlååååt Eva .. ,men man blir så lycklig!

Kram på dig!

Evas blogg sa...

Bloggblad: men det låter härligt!

Hajan: Ja nog går det sakta ibland :)

Elisabet: Inte gör du mig galen inte, jag kan ju låta bli att bry mig. Och jag förstår dig, jag gör ju likadant när det börjar blomma hos oss. Jag lät bitter men just nu är jag så in i nordens less på vädret. Kram till dig!