tisdag, mars 26, 2013

Doften av nybakat bröd

 
Idag har jag bakat surdegsbröd. Doften av nybakat bröd fyller varje vrå och det är en av de bästa dofter som finns. En gång i tiden hade jag ett eget litet gårdsbageri, då bakade jag bröd mest varje dag. Nu för tiden händer det inte alltför ofta. Jag borde baka oftare därför att:

* Det är roligt att baka.
* Det doftar så gott.
* Det blir billigare än köpebröd.
* Och framför allt, det blir så mycket godare.

Brukar du baka?

5 kommentarer:

Hajan sa...

Trevligt med brödlevarna. Det doftar underbart när man bakar själv. Tyvärr gör jag aldrig Surdegslimpor. Jag gör 3 limpor men
på Bikarbonat,så har jag Lingon i.
Ha en bra helg nu lilla gumman.
kram Hajan

cruella sa...

Jag bakar då och då, oftast något av ett par tre olika favoriter från Anna Bergenström. Surdegsbak passar inte mig riktigt, jag är så oplanerad:-)

Evas blogg sa...

Hajan: Gott med lingonlimpor också. Tack detsamma.

Cruella: Nu finns det surdeg att köpa och det här receptet var väldigt lätt, man behövde inte göra en fördeg dagen innan.

Cecilia N sa...

Jag äter så sällan bröd så då blir det att jag bakar åt andra i så fall. Och sist det begav sig så var de inte så begeistrade.
Det betyder att jag inte gör den ansträngningen.
Trots godoften.

Evas blogg sa...

Cecilia: Ja det är alltid roligare när det går bra :)