tisdag, mars 19, 2013

När huvudet är trött

Istappar under ett tak.


Jag var under flera år en flitig bloggare. Jag skrev inlägg mest varje dag och fick många kommentarer. Att blogga var något av det roligaste jag visste. Men tiderna förändras och så även vi människor. Jag har, under årens lopp, blivit allt tröttare i huvudet. Jag vet inte vad det beror på. Kanske är det åldern som börjar ta ut sin rätt. Kanske är det min sjukdomsbild som gör mig tröttare med åren. Vad jag däremot vet är att jag har svårt att koncentrera mig längre stunder. Det är som om hjärnan inte orkar med.

Ibland är den här utvecklingen skrämmande, det känns som om jag har tappat bort mig själv. Ibland bryr jag mig inte utan accepterar att det är så här just nu. Stundvis blir jag ledsen. Ska det vara så här nu? En sak som jag har lärt mig genom åren är att ta en dag i taget, inte planera alltför mycket. Inte dra igång för många projekt. Så, jag lever mycket i nuet.

Idag är det så här. Vad som händer i morgon är det ingen som vet.
 

9 kommentarer:

Annika Estassy Lovén sa...

Vi har ju bara detta nu ... Tråkigt, Eva, att du inte mår hundra. Kanske att våren så småningom kan pigga upp dig?

Elisabet. sa...

Jag tycker att det går i vågor sånt där .., för mig, alltså. En dag i förra veckan hade jag tappat bort en timme - inte för mitt liv kom jag på vad jag hade gjort just då -, jag var här hemma.

Det var FASANSFULLT.
Och inte var jag stressad heller.

Hoppas att er resa i vår gör dig gott. Det gör den säkert.

Kram på dig, du rara och fina Eva!

Evas blogg sa...

Annika: Tack, ja jag hoppas på våren. Att inte orka tänka klara tankar, det är frustrerande.

Elisabet: Usch, det låter inget vidare. Men jag känner igen det. Ja jag ser verkligen fram emot att byta miljö för ett tag. Kram till dig också!!

Hajan sa...

Det är svårt att svara på dessa saker. Jag har ingen brådska, och
man behöver ju inte taga allt så
allvarligt. Du har ju din fina,fina hund, han ger väl dig
mycket i livet. Vädret kommer att
bli ljusare och varmare. Kära
bloggvän var bara glad för det Du har nu. En stor kram från
den gamla tanten Hajan

Evas blogg sa...

Hajan: Ja vår hund ger så otroligt mycket. Men att se att man förändras kan vara jobbigt ibland. Men det finns massor att glädjas åt också. Massor. Tack snälla du!

cruella sa...

Tråkigt att inte känna sig som sig själv. Eller hur man ska säga. Det går ju upp och ned. Och somliga förmågor man haft, att kunna stressa runt och klara mycket, är kanske lika bra för hälsan att man tappar...;-)

Läste hos Elisabet om din mammas 90-årsdag. Vilken kraft! Mycket roligt, jag antar att det gav lika mycket energi långsiktigt som det tog kortsiktigt:-) Grattis till mamma din i efterskott!

Evas blogg sa...

Cruella: Ja, det går upp och ner. Absolut lever jag ett lugnare liv nu och jag tror att det gör mig gott. Ja hon är helt otrolig min mamma och det blev en jättefin dag.

HWIT BLOGG sa...

Sååå vacker Bild...

Ha en skön helg!
Titti

Evas blogg sa...

Titti: Vad roligt att du gillar den! Jag har varit in på din blogg och dina bilder är helt fantastiska. Nu är helgen slut men det har varit en underbar vårvinterhelg. Strålande sol hela helgen.