söndag, september 09, 2012

Snart så stängs dörren till sommaren. Egentligen har den det redan men till veckan lovas det vackert väder igen. Idag städar jag in oss i lägenheten. Packar upp sommaren och lägger den i förvaring. Det känns dubbelt. Skönt att ha det varmt och gott, slippa gå på utedasset, lättsamt kök att laga maten i, diskmaskin, stor TV och framförallt, en skön soffa att sitta i.

Ändå är det med vemod i hjärtat som jag lämnar det lite obekväma livet. Det är en slags frihet som jag lämnar. Bara att gå ut i tystnaden och ensamheten. Lättsamt även för lille Otis. Nu kommer han att bli buren två trappor upp och två trappor ned, i alla fall en dryg månad till. Han är ovan vid alla ljud som finns i staden. Men han kommer att vänja sig. Så även jag. Det är bara just i övergången som det känns jobbigt. Jag vet för jag har varit med förr.

Det kommer att bli bra.

3 kommentarer:

mossfolk sa...

Hrm, jag vänjer mig aldrig vid det här lägenhetslivet. Cosmos däremot är inte det minsta bekymrad över att vara stadshund :)
Och nu efterlyser jag en bild på Otis -det var ju jättelänge sedan.

Karin Härjegård sa...

Jo, det är ju själva övergången...

Evas blogg sa...

Mossfolk: Nej det är jobbigt med lägenhet och hund. Märker det redan nu, efter ett dygn!!! Jag försökte nyss ta en bild på honom men han ville inte sitta still :) Kommer bild snart.

Karin: Precis..