fredag, december 30, 2011Det är årets näst sista dag. Solen har visat sitt bleka vinterljus över staden. Jag stod länge och tittade på fåglarna i Badhusparken, de har sitt eget lilla samhälle där. Hade jag haft en brödskiva i fickan hade jag matat dem, även om man inte ska mata fåglarna för de skräpar ner.

Just nu lever vi ett stilla mellandagsliv. Läser, äter, ser på fåglar, spelar spel och umgås. Ett skönt liv, i alla fall för några veckor.

I morgon är det årets sista dag. Vi firar inte något stort, en god middag tillsammans med barnen. Sällskapsspel och en skvätt skumpa vid tolvslaget.

Hur firar ni nyårsafton?

9 kommentarer:

Elisabet. sa...

Lugnt och rofyllt, pv och jag själv. Lammstek och potatisgratäng ., ett gott vin. Ost och druvor. Tv-tittande. Promenader vid havet. Tour de ski ,-)

Evas blogg sa...

Elisabet: Helt i min stil! Gott nytt år önskar jag dig och pv!

Tankevågor sa...

Lugnt och stilla här med. Lite god mat och bara familjen. Hummer är en tradition sen killarna var små. Inget TV-tittande men däremot blir det nog att vi lyssnar på lite musik, spelar lite spel eller kanske lägger lite på julpusslet.
Ett glas champagne ute på takterrassen när vi ser på fyrverkerierna. Förra året såg vi många svävande lyktor och DET skulle jag önska att det blev mer av än alla dyra raketer som skjuts i höjden och låter.
Visst är det vackert kan jag tycka med fyrverkerier. Men jag är väldigt kluven till hela fenomenet och egentligen är det galet mycket pengar som bara skjuts upp i rök....och där ute på gatorna finns det somliga som inte ens har mat för dagen eller tak över huvudet.
Nog skulle man väl kunna önska att människor la pengarna på annat och delad med sig av dem till de som har det svårt?

Önskar dig och din familj ett riktigt Gott Nytt År!

// Lisbeth

Vonkis sa...

I år har jag inte planerat något men ändå planerat :-)

Efter en slitsam höst orkar jag inte åka på än det ena än det andra och trissa upp förväntningarna om en fantastiskt perfekt nyår.

Så jag firar nyår med mamma och pappa här hemma. Vi kommer att äta gott prata om ditten och datten och sedan skåla in nyåret med pommac.

Evas blogg sa...

Lisbeth: Låter fint och att stå på en takterass och se fyrverkerier det måste vara mäktigt. Men jag håller fullständigt med dig angående fyrverkerier, det är alldeles för mycket. Här såg vi också svävande lyktor ifjol. Mycket finare och miljövänligare. Gott Nytt År Lisbeth!

Vonkis: Lite som här då. Våra två hemmavarande barn vill fira med oss. Och det gillar vi :) Gott nytt år önskar jag dig!

Cecilia N sa...

Skrev uppsats till halv elva.
Sen satte jag mig med maken vid det traditionella fruktbordet, även om det är ordentligt bantat numera (och vi glömde pannacottan i kylen).

Stickade lite på en present.

Sände upp en ljuslykta (bland väldigt många andras), sköt iväg två raketer (bland väldigt många andras) och skålade i herrljungacider.
Hörde inte kyrkklockorna för alla larmande raketer. Kanske att man hade hört om det bara fanns ljusballonger?

Evas blogg sa...

Cecilia: Bra jobbat! Både när det gäller uppsats och ljuslykta. Jag saknade också ljudet av kyrkklockorna men här smälldes det rejält. Fattar inte varför man skjuter reaketer i tätbefolkade områden. Vi stod på balkongen men jag gick in för det ven taketer runt omkring en. Jag såg några lflygande lyktor och de är bra mkt vackrare än alla raketer som bara låter och sen är borta på en sekund.

Cecilia N sa...

Jag missade att uppfatta var, men det fanns tydligen nån stad/kommun där man var tvungen att begära tillstånd (à 700 kr) för att få skjuta fyrverkerier.

Evas blogg sa...

Cecilia: Vilket bra initiativ!