söndag, november 27, 2011

Första advent kom snön och en tandvärk som gör mig galen
Första advent. Jag skulle arbeta som gudstjänstvärd i vår kyrka, därefter skulle vi dricka glögg hos mamma. Istället har jag legat i sängen och kvidit av den värsta tandvärken på mycket länge. Värktabletterna håller i sig ungefär 1,5 timme, sen är det bara att vänta några timmar, med värk snarlik födslosmärtor.Och idag kom den första snön. Det är många som har längtat efter den, särskilt de som förbereder för skidskyttet nästa vecka. Nu måste jag få bukt med min tandvärk för snart åker vi till Linköping och därefter till Göteborg. Håll tummarna för att min tandläkare kan hjälpa mig i morgon. Allt stöd behövs just nu.


7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, jag har sagt det förut och säger det igen .., jag tycker att förlossningssmärtor är ingenting ....., nej, ingenting, mot för tandvärk!

Åååå, så jag hoppas att du får hjälp, Eva! Största kramen!

Evas blogg sa...

Elisabet: Tack snälla du för din kram!

Cecilia N sa...

Nu igen?!
Det var ju bara i somras som vi fick liknande rapporter från dig.

Må det ha åtgärdats lätt och enkelt (och billigt) men rejält och för evigt idag då.

Tankevågor sa...

Stackars dig! Tandvärk är ju fruktansvärt jobbigt och trist också att missa första advent i kyrkan!

Hoppas nu att det blir bra med tanden och att du kan komma iväg på din resa! Ska ni bila ner eller åka tåg? Kör försiktigt i så fall!

Så vackert det är med snön som du bjuder på! Jag börjar bli rejält trött på allt det här mörkret och skulle gärna vilja att min omgivning blev inbäddad med lite snö.

Lisbeth

Evas blogg sa...

Cecilia: Jag är en sådan som pressar tänder. Det för med sig att plastfyllningarna spricker, en efter en. Jaghar mkt sällan karies i mina tänder utan det är trycket av pressningen som förstör tänderna. Nu ska jag få hjälp av en bettfysiolog. Men nu hade jag pressat sönder en rotfylld tand och det hade kommit in ksräp i den. Hela käken var inflammerad och tanden drog min tandläkare ut. En nätt kostnad på 1 730 kr :( Nu hoppas jag värken och svullnaden ska ge med sig innan torsdag, då vi åker till Linköping och sen Göteborg.

Lisbeth: Ja det blev bara så trist alltihop. Nu är tanden väck och jag hoppas värken ska ge med sig. Vi bilar till Linköping, sover där en natt och tar sen tåget till Göteborg. Sen bilar vi hit upp på tisdag igen. Jag är inte så förtjust i att åka bil på vintern men maken brukar ta det lugnt när han kör. Jag kör inte, det tar för lång tid :) Fast nu spöregnar det här, så snön lär nog försvinna för den här gången.

Gunilla sa...

I skrivande stund hoppas jag att du blivit av med tandplågan för länge sedan!?

Evas blogg sa...

Gunilla: Tanden är borta men först idag, onsdag, börjar det kännas något bättre. Eländes elände har det varit.