tisdag, juli 12, 2011

Vi har varit på fjälltur. Jag har lärt mig att tycka om fjällen mer och mer. De vida vidderna gör det lätt att andas och de mäktiga fjällmassiven ger en känsla av ödmjukhet inom mig. Sommar och höst är, för mig, den bästa tiden att vistas där. Vi har varit i Storulvån, som ligger några mil från Storlien. En underbar plats med mäktiga fjälltoppar. Vi var på en dagstur och stannade sedan på fjällstationen och åt middag. Jag kan varmt rekommendera en resa till denna vackra plats. Stockholmståget stannar i Enafors, 2 mil bort, och där kan man bli hämtat med fjällstationens inhyrda buss. Här följer några sommarfjällbilder.Gungande hängbro över "Handölen"


Utsikt mot "Getryggen"

Rastplats


Svalka


Sylmassivet i kvällssol


7 kommentarer:

Gunilla sa...

Åh, så vackert! Jag drömmer om att åka till fjälls i augusti/september och se alla höstfärgerna, men det får väl vänta tills jag blir pensionär. Som lärare kan man ju aldrig vara ledig vid den tiden.

Evas blogg sa...

Gunilla: Ja visst är det! Ja det är den absolut vackraste tiden. Vad tråkigt att du inte kan ta ledigt när du vill men man ska ha något att se fram emot som pensionär också :)

Jane Morén sa...

Jag drömmer om att få fjällvandra, jag skulle behöva de fria viderna och tystnaden och allt det vackra.

Anita sa...

Triangeln Storulvån-Blåhammaren-Sylarna är en jättefin och lättsam vandring. Och jättegod mat på fjällhotellen! Jag förstår att du gillade Storulvån. Vi har gått triangeln 3-4 gånger - möjligen blir det dit vi åker i sommar också.

Fortsatt trevlig sommar!

Vonkis sa...

Verkligen vackert, och namnen sedan, Getryggen, underbart!

Gunhildsblog sa...

Oh, jag längtar när jag ser bilderna... känner doften av fjället..
och i augusti ska jag ta med mig brorsonen och hans familj som aldrig varit i fjällen, och gå lite dagsturer. Längtar!!

Evas blogg sa...

Jane: Ja det är verkligen så rogivande och avkopplande. Hoppas du kommer iväg någon gång!

Anita: Ja det ska vara en jätefin tur. Själv går jag bara kortare turer p g a min smärtproblematik men det är gott så. Hoppas ni kommer iväg i sommar. Just nu är det ganska så mycket mygg i fjällvärlden, om det inte blåser. Synd att de ska få förstöra fjällivet om sommaren. Tack detsamma!

Vonkis: Hahahaja det är många roliga namn på sjöar, toppar, myrar....och vackert - JA!

Gunhild: Ja doften är himmelsk. Tänkte på det nu när vi var i Hamra, tror det är all ljung som doftar så gott. Härligt! Var ska ni bo då?