fredag, juli 29, 2011

Det krackelerade joursystemet

Och mitt under de härliga sommardagarna, bröllopsplaneringen, blåbärsrensningen, fjällturerna och allt det underbara som händer just nu, mitt i allt detta anländer en ihärdig tandvärk. Jag väntar, kanske går det över. Det går inte över. Jag ringer min tandläkare, semesterstängt till 21/8. Jag ringer min vän tandhygienisten: - Alla privattandläkare har semesterstängt nu. - Men vaddå, alla kan väl inte ha semesterstängt?! - Jo. Jag ringer jourhavande folktandvård, tack och lov på Frösön. Hade jag haft otur hade jag kunnat få åka flera mil. Jag kommer till en manlig tandläkare och jag frågar honom om det är så att alla privattandläkare har semester. - Jajamen, de måste ju spela golf, säger han med ett flin. -Jaha ja, tänkte inte på det. Tanden fixades men idag började den bråka igen. Nytt besök på samma folktandvård. Ny tandläkare, rena ängeln som varsamt bedövade min tand tills dess att det inte kändes ett uns när hon borrade. - Men du, sa jag, vad hände med privattandläkarnas jourverksamhet? - De kom visst inte riktigt överens, svarade hon. - Nehe, så nu får ni ta alla jourpatienter? - Ja, det är mycket nu, riktigt mycket.

När jag gick därifrån ställde jag mig i kö hos dem. Jag vill gå till en tandläkarmottagning dit man kan komma oavsett årstid. Där inte alla spelar golf samtidigt. Om det nu är det de gör. Självklart behöver alla semester, men någon eller några borde väl kunna finnas på plats? Nog borde de kunna komma överens om ett joursystem?

Och tanden, ja den lever sitt eget liv. Hoppas på en bättring i morgon.

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, fy .., så trist!

Att ha rejäl tandvärk är bland det värsta man kan vara med om och bara den som aldrig haft något sånt (och det kanske inte privattandläkarna har haft ..) kan ana vidden av smärtan!

Hade inte Folktandvården funnits i Ystad när vi kom hem från Grekland och min tand skulle rotfyllas, hade jag brutit samman.

Ära vare Folktandvården!

Eva sa...

Jag håller med om allt.
Vad jag tänker ska jag nog inte säga här, men visst finns det stora skillnader på vissa områden.
Tur att det gick bra med din tand.

Evas blogg sa...

Elisabet: Ja det är ett helvete, rent ut sagt. Ja Folktandv. ska ha en eloge som finns där - alltid. Och nu har jag ställt mig på kö där.

Eva: Vi kan ta den diskussionen i ett annat forum. Jag vet ju vad du tycker, egentligen. Ja tack och lov. Hoppas den lugnar ner sig nu, så det inte drar igång med stora pulpainflammationen.

Cecilia N sa...

Hoppas att den blev helt frisk och inte plågar dig nåt mer.

Evas blogg sa...

Cecilia: Tack! Den har lugnat ner sig nu. Och tack för ditt mail, dom jag fick för längesen. Men fotograf är redan fixad. Tack i alla fall!

Vonkis sa...

Skulle inte allt bli bättre med privatiseringar???

strömmas sida sa...

Hoppas du är bra i tanden nu.
Jag och ungarna går också här på Frösön. "Våran" tandläkare har flyttat och hon var vi så nöjda med. Undras vilken av tandläkarna du har?

Det är ett elände om man inte får komma när man som mest behöver det.

Hälsningar
Ingrid