torsdag, april 21, 2011

Påskbestyr


Idag är den stora matlagningsdagen. Karotter och formar samsas om det trånga utrymmet i köket. Värmen ligger tung över det lilla köket. Ute är luften tung och grå, vilket jag är tacksam över denna varainnedag.


Jag gillar att ha allt färdigt innan helgen är här. Innan familjen samlas vid matbordet. Under helgen vill jag göra något annat än att laga mat och planerar därefter. I morgon åker vi till stugan för att kratta bort allt som sorkarna ställt till med. I morgon kväll kommer vår äldsta och hennes blivande man hem över helgen. På påskafton samlas vi hela gänget och det är då all min möda och glädje ska fylla våra magar.


Och vädret verkar bli som en sommardag, det är lovat runt 20 grader varmt.


Snart, mycket snart tar jag av mig förklädet och inväntar påskens mysterium.4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Här blir det arbete till 18.15 i morgon, så jag ska skriva inköpslista och handla allt då.

Återstår att se vilka som kommer .., planeringen blir därefter. pv:s dotter är vegan och då får det bli lite annan mat än den vanliga, eller i alla fall får det bli sånt också.

Glad Påsk, förresten!

Evas blogg sa...

Elisabet: Ja tänk att affärerna numera är öppna på långfredagen. När jag var liten var ALLT stängt. Årets tråkigaste och längsta dag var det. Vad lagar ni för mat till henne? Vår äldsta är vegetarian så här blir det lite annan mat också, som jag gärna äter jag också.Tack detsamma och tusen tack för hälsningen! den värmde.

Cecilia N sa...

Och så ser du till att inte sorkpesten kan komma åt dig på ett enda sätt!

Var försiktig med dig. Du behöver inte det också.

Evas blogg sa...

Cecilia: Ja vet du jag har tänkt detsamma. Jag verkar vara mottaglig för så mycket just nu så det skulle bara fattas att sorkpesten skulle drabba mig.