söndag, oktober 17, 2010

Tidig söndag

Jag tänkte mig ett kyrkobesök idag. Vår kyrkoherde, sedan 21 år, ska avskedspredika. Jag tänkte mig komma i tid, då kyrkan kommer att vara överfull (ja det finns sådana kyrkor). Försov mig. Skyndade mig. Bråttom, bråttom. Hoppade över frukosten, vilket jag vet blir katastrofalt efter någon timme. Jag ställde mig ute vid vägen och väntade på mitt sällskap, hon som brukar vara i tid. Ingen K. kom. Jag ringde och undrade var hon var. "Men inte bestämde vi SÅ tidigt", blev hennes svar. Jag hade ställt mig vid vägen en timme för tidigt!

En hel timme längre hade jag kunnat sova! Å andra sidan hinner jag äta frukost i lugn och ro.

Och dricka kaffe, länge.

7 kommentarer:

mossfolk sa...

Men vad tur! Det där med frukost är ju trots allt viktiga saker.
Kul att behöva åka tidigt till kyrkan för att den kommer att bli full!

Vonkis sa...

Sånt där är ju så typiskt när man är lite stressad för att man ska komma för sent. Man (jag) tittar inte riktig på klockan utan rusar bara iväg. Men hellre en timme tidig än en timme sen :-D

Evas blogg sa...

Mossfolk: Ja tack och lov för att jag hann äta frukost! Det blev en lång sittning! Nej det hör nog inte till vanligheterna att våra kyrkor är fullsatta kl. 11 på söndagarna.

Vonkis: Ja nog rusades det allt och vilken märklig upptäckt att jag var ute en timme för tidigt! Ja det har du alldeles rätt i!

Sara sa...

Om det här ändå kunde vara fallet någon gång när jag försover mig eller är försenad. Tyvärr aldrig! ;)

Bloggblad sa...

Låter nästan som om det varit sommar-vintertidsomställning...

Nån gång där i början innan jag hade lärt mig, låg jag och drog mig och hade gott om tid till att gå till kyrkan, när radion annonserade att klockan slagit 11. Min som bara var 9....

Evas blogg sa...

Sara: Det kanske kommer någon sådan dag för dig också. Lev på hoppet :)

Bloggblad:Ja man kan lätt tro det :) En vecka för tidigt dock. Men oj, vad snopet för dig! Då är det bättre att vara för tidig :)

Londongirl sa...

Så där har jag också gjort....tagit helt fel på tiden. Men aldrig kommit för sent. Det skulle ju ha varit mycket värre för dig. Då hade du missat hans avskedspredikan.

Helgfrukost som får ta tid är så skönt.