lördag, oktober 23, 2010

Lördagar är bra dagar

Då brukar vi ta en tur till någon matbutik. Tidigt åker vi. Innan rusningen börjar. Vi flanerar runt och funderar ut helgens middagar. Därefter blir det elvakaffe hos mamma. Och hon blir så glad, så glad. "Men åh vad det är gott att dricka kaffe klockan elva", säger hon gång på gång. Jag tror att det även handlar om att hon får sällskap i kaffedrickandet. Idag var hon på gott humör. Hon hade rullat håret och målat ögonbrynen. En rågbrödsdeg stod på jäsning. Och som hon pratade. Ett uppdämt behov som fick komma till uttryck. Efter kaffet blev det biblioteksbesök. Gratis böcker, denna nåd till folket. Nu ligger en hög och väntar på mig. En tur till stugan står också på programmet men min kropp säger - vila och bokläsning. Så får det bli.

Vad gör du denna lördag?

8 kommentarer:

Elisabet. sa...

Jag har, precis som din pigga mamma, bakat frukostbröd, vilka nu ligger i plastpåsar och väntar på att frysas in.

pv pysslar i lill-hallen .., tar bort ett icke-använt element och just nu ser han på tennis.

Och nu ska jag lägga mig på soffan Ektorp (där sigge sover middag ..) och läsa mastodontboken av Carol Oates.

Ikväll filmtajm .., "Avskedet", som du tyckte om.

Evas blogg sa...

Elisabet: Låter som en behaglig lördag. Åh vad härligt, den filmen är så otroligt fin. Tänkvärd på många sätt och vis. Vi såg den i kyrkans filmklubb i september, det blev en intressant diskussion efteråt.

Cecilia N sa...

Jag har kånkat "pinnar" i fyra timmar. Fram till bilen och, eftersom vi inte har någon dragkrok, upp på taket på densamma. Så iväg till kraftvärmeverket som hade öppet för mottagning av sådana idag och av med alltihopa. Och en vända till och en till och ...

Evas blogg sa...

Cecilia: Låter som en hektisk dag. Hoppas du fått vila ikväll.

Londongirl sa...

Lördagen inleddes med mysigt prat till frukost med yngsta sonen som var här och sov över. Senare avlämnades han till kompisträff. Hämtning av lilla barnbarnet som skulle bo här resten av helgen och ja då gick resten av dagen i lekens tecken och sagoläsning och nattning....helt underbart.
Nu så här på söndagsmorgonen är vi inne på vår andra frukost med barnbarnet....de vaknar ju så himla tidigt de där små! ;-)

Ser ut som det blir en mysig dag med henne.

Ha en skön söndag du med Eva!

Cecilia N sa...

Inte så hektisk, men *aj* den kräver *aj* sin tribut ... *aj*

cruella sa...

Jag svarar idag: I går var jag och maken ute på en tvåtimmarspromenad i en av våra närmaste och trevligaste skogar och det låg SNÖ! Nog för att det föll tunga flingor även här inne i stan, men temperaturen är ett par grader högre varmare här, så inget ligger kvar... Jag fick den där underliga marskänslan man kan få i oktober-november. Något med ljuset.

Sedan var det barnkalas för hela slanten - min gudson fyllde sex. Mein Gott. Tinnitus är bara förnamnet.

Gott med potatisgratäng, biff och ett glas rött sen, vill jag lova!

Evas blogg sa...

Londongirl: Låter som en myshelg med barn och barnbarn (även om hon vaknade tidigt:). Tack! Den var fin.

Cecilia: Aj då!

Cruella: Ni har fått snö tidigt i år. Här är det snöfritt än och jag är glad för var dag det är så. Barnkalas låter fint det men jg förstår att det var högljutt. Det blir lätt så vid sådana tillställningar, fast nu var det mkt längesen jag var på ett barnkalas. Alltför längesen. Lät som en fin avslutning på dagen.