onsdag, september 29, 2010

Vaknar till en krispig morgon


Vaknar till liv när jag öppnar ytterdörren, för att vandra bort till dasset. Det är kallt. Jag är inte van att bo här denna tid på året. Marken är vit och krispig. Som ett glittrande pärlband av växter.Åker ner till sjön igen. Så bedårande vackert. Jag andas djupt. Luften är frisk och fräsch.

Maken börjar sent idag och vi äter lunch på altanen. Pratar om framtiden. Fantiserar. Ska vi bygga om stugan och flytta tillbaka hit året om? Ska vi flytta någon annanstans? Ska vi sälja både stuga och lägenhet och bygga nytt? Vi bestämmer oss för att, i dagsläget, köpa en mulltoa, beställa innanfönster, isolera den gamla dörren och sätta ett element i duschrummet. Då kan vi vara här även någon vinterdag emellanåt.

Det är roligt att fantisera. Även om inget av det blir av så måste man få drömma sig bort ibland. Det piggar upp livet.

Har du några drömmar inför framtiden?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror att drömmar är en del av livet, realistiska planer som man kanske måste dela upp i mindre mål, eller stora drömmar som kanske är genomförbara eller får finnas som drömmande fantasier....

Underbara bilder, jag VILL vara där, känna luften...

Elisabet sa...

Ja, jag satt just ute på altanen och drömde om att få åka till Grekland med Emma och Emil.

Evas blogg sa...

Carina: Ja drömmar behövs, stora som små. Ja här är underbara höstdagar nu, jlar och ren luft som gör det lätt att andas.

Elisabet: Härligt!

Evas värld sa...

Vad vore livet utan drömmar? Jag drömmer alltid. När det gäller huset på ön vill jag bygga en övervåning, det drömmer jag om när det gäller just landetprojekt! Ett stort allrum med utsikt över havet. Det finns dom som skakar på huvudet åt drömmen, men jag tycker om att tänka på mitt stora allrum!

Evas blogg sa...

Eva: Livet vore torftigt utan drömmar. Men åh så underbart det låter med ett allrum mot havet. Fortsätt att drömma om det du. Och vem vet, en dag blir drömmen kanske verklig. Själv drömmer jag ikväll om en resa. Nästa sommar. kanske, kanske (du vet var :).

Annika sa...

Vackert men kallt... Någon sade till mig igår att hon hört att det ska bli en smällkall vinter igen men jag valde att inte tro på det.

Evas blogg sa...

Annika: Ganska skönt tycker jag. Men det verkar bli varmare till veckan. Ritigt fin brittsommar. Ja jag har också hört det men vill heller inte tro på det. Inte en vinter med minus 30 grader igen!!