måndag, augusti 30, 2010

Vardag igenJag har inte riktigt fattat än att sommaren är slut. Att livet börjat återgå till mer vardagsnära sysslor. Fortfarande lever jag med en lätt känsla inom mig, en känsla där öppna landskap brer ut sig och himlen känns nära.

Jag hade nästan glömt att den kurs jag tackat ja till, började idag. När jag laddade hem en av de artiklar vi ska läsa kände jag en stor trötthet, det akademiska språket känns för tillfället torrt som fnöske.

Jag har två beställningar på tavlor men jag hittar ständigt på nya saker för att inte behöva sätta mig vid skrivbordet.

Idag kom de två förstoringar jag beställde förra veckan. De pryder nu väggen i matrummet.

Jag är fortfarande, i mitt inre, på resa och jag undrar när jag ska landa på Jämtländsk mark igen?

12 kommentarer:

Eva sa...

Det är liksom det som är charmen, spänningen, sorgen och saknaden med resor. Det innehåller allt. Men oftast slutar det med en djupare känsla av tillfredsställelse när man landat ordentligt och det gått nån månad. Så är det för mig.
Tur man har bilder!
Snart ses vi. Både på det ena och det andra sättet!
Kram.

Evas blogg sa...

Eva: Ja när man är där händer så mycket och allt är så intensivt så man hinner knappt tänka eller känna. Annat än om det är bra eller dåligt. Och eftersom allt var så bra denna semester så är det mycket som ska landa nu. Och jag håller med, bilderna är verkligen ett fint minne. Och något att se på och känna hur det var just då, i stunden bilden togs. Ja vi gör ju det! Ska bli så kul!

carina@pocolococreativo sa...

Å så fint Eva! Och när du vill kan du titta, känna, leva och minnas!

Anita sa...

Jag förstår att du haft en fin resa! Vi planerar sedan länge att resa till Island nån gång, och nästa sommar ska det bli av. ;)

Vilket resebolag rekommenderar du? Åkte ni från Östersund?

Hösthälsningar, Anita

Elisabet sa...

Tänk, om du hade bott lite närmare ,. då hade jag ringt och frågat om du ville sitta på stentrappan och trängas med mig .., och så var sin kaffekopp och grahamsbrödet med cheddarost och rabarbermar.-10 och sigge och pElle intill oss.

Och solen som strålar så fint, så fint!

Då hade vi kunnat landa mjukt och fint i tisdags-vardagen.

Varm kram härifrån!

Evas blogg sa...

Carina: Ja det är det som är så härligt! Se och minnas.

Anita: Ja låt det bli av! Ni kommer inte att ångra er! Vi flög från Arlanda med Icelandair. Bra priser och bra plan. Vi bodde 10 mil sydöst om Reykjavik, nära väg nr. 1, som är en populär väg för rundresa. Vår dotter jobbade på en gård där, Smáratún, där de har ett mkt fint hotell, restaurang, hästar, stugor att hyra o vandrahem. Vi bodde i en av stugorna och fick hyra en av deras gamla bilar, till ett billigt pris. Tror vi bodde på den vackraste delen av ön, där fanns allti vårt blickfång. Havet, hedar, gröna kullar, glaciärer (Eyfjalla mitt framför oss)...vi gjorde dagsutflykter därifrån. Sista natten bodde vi i Reykjavik.

Evas blogg sa...

Elisabet: Men åh! Jag hade kommit på direkten! Här regnar det och är kallt. Jag sitter två trappor upp och vill helst....ja jag vet inte jag. Bort någonstans....

Annika sa...

Ja, Eva, det där med att landa känner jag så väl igen.
Det tar en stund att hitta tillbaka till vardagen efter en lång skön sommar.
Du gör mig sugen på att se Island.
Här råder högsommarvärme i kubik. Lite jobbigt det med...
Kram!

Evas blogg sa...

Annika: Ja det förstår jag. Och du är borta under en sån lång tid också. Ni har ju inte så jättelångt till island. Jag tycker ni ska åka dit, jag tror inte ni blir besvikna. Men bäst tid att åka dit är i juli/aug och då brukar ju ni ha annat för er. Men en ö värd att besöka, helt klart. Sommarvärmen försvann förra måndagen här. Men nu verkar det bli lite bättre framöver. Kram!

Anita sa...

Tack snälla för tipsen! Jag ska läsa på och samla information om Island till nästa sommar, så får vi se vad det blir av det hela. Jag, och kanske främst min man, ser fram emot att resa dit. Jag vill rida islandshäst och vandra lite. Och naturen längtar vi att se och uppleva.

Hälsningar Anita

Evas blogg sa...

Anita: Ja kolla runt på sighter, det är alltid kul att söka sig fram till olika saker på resmålet. Om du vill vandra så finns det många olika platser att åka till. Vi var i Landmannalaugar och badade i den varma källan där. Och den platsen är en slags startplats för fina vandringsleder. Det går buss från Reykjavik dit. Om man ska ta egen bil dit måste man åka jeep för man måste över en del vattendrag. Underbart vacker plats.

Anita sa...

Alla dina tips sparar i ett dokument som heter "Island 2011" ! ;)

Tack snälla!