tisdag, augusti 31, 2010

Höst och nya böckerIdag kom ett bokpaket med posten. Nu väntar mörka kvällar med bokläsning. En kursbok, en novellsamling och en roman, från Island.

Nu känner jag mig rik.

Vad läser du just nu?

7 kommentarer:

Cecilia N sa...

Borde läsa: "Ideella mål med offentliga medel" så jag blir klar med vårterminen.

När jag fick den i somras började jag på Martin Lönnebos "Hjärtats nycklar". Men den ska man läsa i pralinformat.

Evas blogg sa...

Cecilia: Låter onekligen mkt mer tilltalande med Lönnebos bok. Pralinformat? Lite åt gången?

Ingela sa...

Ska precis börja med "När det gamla möter det nya", en titel som kunde passa vilket ämnesområde som helst. Men nu är det IT-pedagogik som står på agendan. Annars har jag läst Håkan Nesser i sommar, kom över en packe på loppis för nästan ingenting och har ett par kvar. Riktigt bra tycker jag fast jag inte är någon överdriven deckarläsare. Lönnebo låter bra, det är feel-good-litteratur i dess mest äkta form.

cruella sa...

Just nu "Juliet, Naked" av Nick Hornby - en av mina favoritförfattare. Läste nyss "To Kill a Mockingbird" ("Dödssynden") av Harper Lee och är helt uppfylld av den fortfarande och önskar att jag hade den oläst trots det hjärtskärande och upprörande temat (rasdiskriminering i den amerikanska Södern, 50-60-tal - om du inte redan läst den, den är ju en prisbelönt klassiker som jag av någon anledning har förbisett.)

"Håpas du trifs bra i fängelset" står här i hyllan på kortlån och så ett par deckare av Åke Edvardsson men ärligt talat orkar jag inte med honom så de åker tillbaka.

Hösten är väl fantasisk! (Även om din försommarbild över Oviksfjällen är helt magnifik:-)

Evas blogg sa...

Ingela: Kurslitt. du med alltså. Nesser är bra men det var längesen jag läste något av honom. Ja Lönnebo är en klok man.

Cruella: Nej jag har inte läst den men tack för tipset! Nej jag gillar inte heller Edvardsson, tror bara jag läst en av hans böcker men gav upp efter den. Ja den är det även om den är lite fylld av vemod. Jag funderade på att byta ut bilden till en höstbild men tycker den är så positiv så den får hänga med ett tag till.

Cecilia N sa...

Vad är det för kurs som du ska ha den gulsvarta boken i?

Du förstod pralinformatet utmärkt!

Evas blogg sa...

Cecilia: En liten kurs via Uppsala univ. "Vad är religion?"
Bra att jag fattade :)